
Pikantní čočkový dip
Inspirujte se Orientem! Najdete tam spoustu skvělých receptů nenáročných na váš čas.
Vydání: 2008/8
Autor: redakce Apetitu
Počet porcí: 2-4
Ingredience
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 chilli paprička
- 4 cm čerstvého zázvoru
- 1 lžička římského kmínu
- olej
- 200 g červená čočka
- 1 lžíce červené kari pasty
- 200 ml kokosového mléka
- hrst čerstvého koriandru
- šťáva z 1 citronu
- sůl
- arabský chléb
Příprava jídla
Pokrájejte najemno cibuli, dva stroužky česneku, jednu chilli papričku a asi 4 cm čerstvého zázvoru. Spolu se lžičkou římského kmínu opékejte na oleji asi 5 minut. Pak přidejte 200 g červené čočky, lžíci červené kari pasty, 400 ml vody a zakryté vařte asi 15 minut doměkka. Přilijte 200 ml kokosového mléka a vařte do zhoustnutí; odstavte a vmíchejte hrst sekaného čerstvého koriandru a šťávu z 1 citronu, případně dosolte. Podávejte s arabským chlebem.
Přidat komentář