Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Pikantní čočkový dip

Inspirujte se Orientem! Najdete tam spoustu skvělých receptů nenáročných na váš čas.

Vydání: 2008/8
Autor:
Hodnocení:
7 (hlasů)
Počet porcí: 2-4
Doba přípravy: Do 10 minut
PT25M
Vaření 0:25
Studená omáčka a dip Asijská

Ingredience

    • 1 cibule
    • 2 stroužky česneku
    • 1 chilli paprička
    • 4 cm čerstvého zázvoru
    • 1 lžička římského kmínu
    • olej
    • 200 g červená čočka 
    • 1 lžíce červené kari pasty
    • 200 ml kokosového mléka
    • hrst čerstvého koriandru
    • šťáva z 1 citronu
    • sůl
    • arabský chléb

Příprava jídla

Pokrájejte najemno cibuli, dva stroužky česneku, jednu chilli papričku a asi 4 cm čerstvého zázvoru. Spolu se lžičkou římského kmínu opékejte na oleji asi 5 minut. Pak přidejte 200 g červené čočky, lžíci červené kari pasty, 400 ml vody a zakryté vařte asi 15 minut doměkka. Přilijte 200 ml kokosového mléka a vařte do zhoustnutí; odstavte a vmíchejte hrst sekaného čerstvého koriandru a šťávu z 1 citronu, případně dosolte. Podávejte s arabským chlebem.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Trojcibulový dip

Caprese

Kotlety se šalvějovým máslem

Thajské krevetové kari

Špagety aglio e olio

Hovězí steak s karamelizovanou cibulkou

Rajčatová polévka

Sendvič se slaninou a nivou

Roštěnka s balzamikovým octem

Opékané mleté maso s chilli

Těstoviny s pestem, tuňákem a hráškem

Florentská vejce

Domácí lahodný burger

Cuketová polévka

Bramborový salát s matjesem

Pečený pstruh s bylinkami

Bůčkové kostky po čínsku

Opékaný filet z lososa

Kotlety s pestem

Quiche

Thajské nudle

REKLAMA

Přidat komentář