Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Cuketová polévka

Lahodná krémová polévka s modrým sýrem zasytí i zahřeje.

Vydání: 2008/8
Autor:
Hodnocení:
75 (hlasů)
Doba přípravy: Do 30 minut
Opékání: 20 minut
PT30M
Vaření 0:30
Polévka Italská

Ingredience

    • 2 lžíce olivového oleje
    • 1 lžíce másla
    • 1 velká cibule
    •  900 g cuket
    • 3 lžičky sušeného oregana
    • sůl a pepř
    • 500–600 ml kuřecího nebo zeleninového vývaru
    • 120 g gorgonzoly
    • čerstvé oregano na ozdobu

Příprava jídla

Dvě lžíce olivového oleje rozehřejte ve velkém hrnci, přidejte lžíci másla a jednu velkou cibuli nakrájenou najemno; opékejte 5 minut. Přisypte 900 g cuket, nakrájených na tenká kolečka, a 3 lžičky sušeného oregana; osolte, opepřete a za pravidelného míchání opékejte 15 minut. Pak přilijte 500–600 ml kuřecího vývaru, přiveďte k varu, zmírněte plamen a pod pokličkou povařte půl hodiny. Polévku těsně před koncem vaření promixujte tyčovým mixérem, případně zřeďte vývarem, vmíchejte 120 g gorgonzoly a nechte ji rozpustit. Podle chuti osolte a ozdobte čerstvým oreganem.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Menu na červenec

Menu na červenec

44 nej receptů s cuketami

Špagety aglio e olio

Hovězí steak s karamelizovanou cibulkou

Rajčatová polévka

Sendvič se slaninou a nivou

Roštěnka s balzamikovým octem

Opékané mleté maso s chilli

Těstoviny s pestem, tuňákem a hráškem

Pikantní čočkový dip

Florentská vejce

Domácí lahodný burger

Bramborový salát s matjesem

Pečený pstruh s bylinkami

Bůčkové kostky po čínsku

Opékaný filet z lososa

Kotlety s pestem

Quiche

Thajské nudle

Těstoviny s ricottou a špenátem

Kuře na citronu

Nicejský salát se zelenými fazolkami a tuňákem

REKLAMA

Přidat komentář