Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Vepřové balíčky se šalvějí a slaninou

Při přípravě v troubě získají tyto ,italské ptáčky‘ díky sušené šunce šťavnatost a pikantní chuť. Vůně šalvěje se v italské kuchyni s vepřovým snoubí velice ráda.

Vydání: 2004/4
Autor:
Hodnocení:
5 (hlasů)
Počet porcí: 6
Doba přípravy: Do hodiny
PT25M
Pečení 0:25
Italská

Ingredience

    • 3 vepřové panenky nebo plátky z kýty o celkové  váze cca 900 g
    • 12 plátků sušené šunky (pršut)
    • 18 lístků šalvěje (může být i sušená, např. Kotányi)
    • šťávu z 1 citronu
    • 1 lžíci sekané petrželky

    Na ozdobu:

    • 3 malé cibulky, nejlépe šalotky
    • 25 g sušených hub,  nejlépe hříbků (lze vynechat)
    • 250 g čerstvých hub (žampionů)
    • 2 lžíce olivového oleje
    • 4 lžíce suchého dezertního vína (sherry nebo Marsala)
    • 1 lžíci rajčatového pyré

     

Příprava jídla

1. Vepřové panenky překrojte horizontálně napůl a každý kousek podélně nakrojte tak, abyste ho mohli rozevřít jako knížku. Získáte tak šest plátků. Plátky pršutu rozprostřete po dvou na prkénko tak, aby se mírně překrývaly, a přes ně položte kousek masa.
Lehce osolte, opepřete, poklaďte lístky šalvěje, zakapejte citronovou šťávou a posypte trochou petrželky. Zaviňte jako roládku, spíchněte párátkem nebo ovažte nití. Překryté fólií je můžete uchovat až 24 hodin v chladu nebo naskládat do pekáčku a v troubě předehřáté na 190 °C (horkovzdušná) či na 170 °C (elektrická) péct 25–30 minut.

2. Pokrájené cibulky poduste 5 minut na oleji. Přidejte na plátky nakrájené houby, případně i namočené sušené houby bez tekutiny. Poduste doměkka. Přilijte dezertní víno a nechte mírným varem odpařit. Potom přidejte vodu zbylou z namáčení hub, rajčatové pyré, osolte, opepřete a nechte asi 2 minuty na středním ohni tzv. probublávat.
Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Přidat komentář