Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Bublanina

Popis receptu: 
Krásně vláčná
Autor: Lenka Čermáková
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 6
Doba přípravy: Do hodiny

Ingredience

    300 g polohrubé mouky, 200 g mletého cukru, 1/2-3/4 sklenky rozpuštěného másla (nebo tuku nebo oleje), 1/2-1 prášku do pečiva, 4 vejce, špetka soli, vanilkový cukr, cca 1 dl mléka nebo vody, ovoce syrové nebo mražené nebo kompotované, olej nebo rozpuštěný tuk na vymazání plechu, strouhanka nebo kokos na vysypání plechu

Příprava jídla

Dle původního receptu se vše prostě smíchalo (nejlépe ručním šlehačem) a vylilo na vymazaný a vysypaný plech a upeklo. Když se ale přidá trošku práce navíc, výsledek je o třídu lepší. Bublanina bude obzvlášť nadýchaná. 1. ušlehám bílky se špetkou soli a částí cukru 2. v druhé míse vyšlehám žloutky s vanilkovým cukrem, zbytkem cukru a rozpuštěným máslem (v mikrovlnce). 3. ke žloutkům přimíchám mouku s práškem do pečiva a dle potřeby přidám trochu mléka (jsou-li vejce velká, není potřeba). 4. lehce přimíchám ušlehaný sníh. Těsto vyliji na plech a pokladu ovocem: nejčastěji kombinace meruňkového kompotu (okapaného) a mražených jahod, malin, borůvek - co je po ruce. Vynikající je s rebarborou a jahodami. V sezoně s libovolným čerstvým ovocem. Peču při 170 st.C do růžova a až je zapíchnutá špejle suchá).
REKLAMA

Přidat komentář