Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Skořicové mléko

Výborná kombinace chutí

Vydání: 2005/2
Autor:
Hodnocení:
2 (hlasy)
Počet porcí: 6
Doba přípravy: Do 30 minut
P

Ingredience

    • 4 lžíce mleté kávy k překapávání
    • 1/2–1 lžičku mleté skořice
    • 2 lžíce krupicového cukru, nejlépe přírodního
    • 1,2 l polotučného mléka

Příprava jídla

1. V překapávači připravte kávu se 400 ml vody.

2. V silnostěnném hrnci nebo hrnci na mléko promíchejte skořici s cukrem a trochou mléka. Pomalu zahřívejte a míchejte, aby se směs dobře promísila. Vlijte zbytek mléka i překapanou kávu a pomalu přivádějte k varu.

3. Jakmile se směs blíží varu (na povrch začnou vystupovat bublinky), odstavte ji z ohně. Nechte trochu vychladnout, přelijte do šálků nebo silnostěnných sklenic a podávejte. 
Nahlásit chybu v receptu

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.2/05, str.31

Přidat komentář