Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Provensálské kuře

Popis receptu: 
Velmi snadné, chutné a rychlé jídlo, které je provoněné bylinkami, si zamilujete vy i vaše děti!
Autor: Lucie Tomíčková
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut

Ingredience

    4 zadní čtvrtky kuřete (případně stehenní paličky) 1 cibule 2-3 stroužky česneku Kečup nebo rajský protlak – ten dochutit Rozmarýn Tymián … nebo směs provensálského koření Sůl Máslo nebo olej na přesmažení

Příprava jídla

Na másle nebo oleji osmahneme posolené kuřecí maso-čtvrtky nebo paličky ze všech stran, potom přidáme cibuli nakrájenou na větší kostky nebo měsíčky a celý česnek. Po zesklovatění přidáme koření a kečup (nebo též možné rajský protlak, případně šťávu z rajčat nebo konzervovaná rajčata) a vše mírně podlijeme vodou. Poté zakryjeme v papiňáku a vaříme 3-5 minut na vyšší stupeň, dalších 10 minut na mírném stupni. Podáváme s těstovinami
REKLAMA

Přidat komentář