Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Čočkové koláčky

Popis receptu: 
Cejlonská obdoba bramboráků
Autor: Kateřina Benčaťová
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Více než hodinu

Ingredience

    300g červené čočky 100g brambor 1 lžíce kurkumy 3 lžíce přepuštěného másla nebo oleje 1/2 cibule, nakrájené 1 stroužek česneku 1 malé rajče, nakrájené nadrobno 1 lžíce koření (chilli, paprika, pepř, mletý koriandr, kari, drcený kardamom) 10žic kokosového mléka (lze nahradit 12% smetanou) několik snítek čerstvého koriandru

Příprava jídla

Brambory oloupejte, nakrájejte je na větší kusy a spolu s kurkumou je dejte do hrnce. Zalijte vroucí vodou a přibližně čtvrt hodiny je nechte vařit, dokud nezměknou. Poté je slijte. Mezitím v kastrole rozehřejte olej nebo máslo, vsypte cibuli a česnek, krátce osmahněte a přidejte rajče. Jakmile pustí šťávu a cibule změkne (trvá to asi 4 minuty), přisypte všechno koření, snítky koriandru a čočku. Trochu podlijte, uveďte do varu a potom zmírněte plamen. Troubu předehřejte na 150°C, horkovzdušnou na 130°C. Ke konci varu přidejte k čočce kokosové mléko a dobře promíchejte. Stáhněte z ohně a čočku přelijte přes síto; scezenou tekutinu nechte stranou na omáčku. Odkapanou čočku rozestřete na plech a vložte do trouby. Za patnáct až dvacet minut by už měla být luštěnona správně vysušená a na povrchu mít krustu. Brambory propasírujte nebo rozemelte a poté smírejte s osušenou čočkou. Důkladně prohněťte , aby vzniklo vláčné sušší těsto. Vložte ještě na 5 minut do trouby. Šťávu, která zbyla po scezení čočky, protlačte sítkem, aby krásně zjemněla. Koláčky zakápnuté trochou omáčky podávejte k zeleninovému karí.
REKLAMA

Přidat komentář