Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Více než hodinu Pro zkušené

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1784 kcal
Bílkoviny 85 g
Sacharidy 245 g
Tuky 50 g
Vláknina 37 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

čočka 300 g
červená
ghí 3 PL
lze nahradit olejem
cibule ½ ks
nakrájená
malé, nadrobno
koření 1 PL
chilli, paprika, pepř, mletý koriandr, kari, drcený kardamom
lze nahradit 12% smetanou
koriandr čerstvý
několik snítek

Postup

1

Brambory oloupejte, nakrájejte je na větší kusy a spolu s kurkumou je dejte do hrnce. Zalijte vroucí vodou a přibližně čtvrt hodiny je nechte vařit, dokud nezměknou. Poté je slijte.

2

Mezitím v kastrole rozehřejte olej nebo máslo, vsypte cibuli a česnek, krátce osmahněte a přidejte rajče.

3

Jakmile pustí šťávu a cibule změkne (trvá to asi 4 minuty), přisypte všechno koření, snítky koriandru a čočku. Trochu podlijte, uveďte do varu a potom zmírněte plamen.

4

Troubu předehřejte na 150°C, horkovzdušnou na 130°C.

5

Ke konci varu přidejte k čočce kokosové mléko a dobře promíchejte. Stáhněte z ohně a čočku přelijte přes síto; scezenou tekutinu nechte stranou na omáčku.

6

Odkapanou čočku rozestřete na plech a vložte do trouby. Za patnáct až dvacet minut by už měla být luštěnona správně vysušená a na povrchu mít krustu.

7

Brambory propasírujte nebo rozemelte a poté smírejte s osušenou čočkou. Důkladně prohněťte , aby vzniklo vláčné sušší těsto. Vložte ještě na 5 minut do trouby.

8

Šťávu, která zbyla po scezení čočky, protlačte sítkem, aby krásně zjemněla. Koláčky zakápnuté trochou omáčky podávejte k zeleninovému karí.

Autor: k.bencatova