Suroviny
Postup
Brambory oloupejte, nakrájejte je na větší kusy a spolu s kurkumou je dejte do hrnce. Zalijte vroucí vodou a přibližně čtvrt hodiny je nechte vařit, dokud nezměknou. Poté je slijte.
Mezitím v kastrole rozehřejte olej nebo máslo, vsypte cibuli a česnek, krátce osmahněte a přidejte rajče.
Jakmile pustí šťávu a cibule změkne (trvá to asi 4 minuty), přisypte všechno koření, snítky koriandru a čočku. Trochu podlijte, uveďte do varu a potom zmírněte plamen.
Troubu předehřejte na 150°C, horkovzdušnou na 130°C.
Ke konci varu přidejte k čočce kokosové mléko a dobře promíchejte. Stáhněte z ohně a čočku přelijte přes síto; scezenou tekutinu nechte stranou na omáčku.
Odkapanou čočku rozestřete na plech a vložte do trouby. Za patnáct až dvacet minut by už měla být luštěnona správně vysušená a na povrchu mít krustu.
Brambory propasírujte nebo rozemelte a poté smírejte s osušenou čočkou. Důkladně prohněťte , aby vzniklo vláčné sušší těsto. Vložte ještě na 5 minut do trouby.
Šťávu, která zbyla po scezení čočky, protlačte sítkem, aby krásně zjemněla. Koláčky zakápnuté trochou omáčky podávejte k zeleninovému karí.