Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Kapustičky opékané na pánvi

Rychlé opékání a míchání na pánvi, to je klasický čínský postup. Kapustičky jsou pro něj jako stvořené. Na věci nic nemění ani typicky italské přísady – pikantní sušená rajčata a olivový olej.

Vydání: 2005/2
Autor:
Hodnocení:
8 (hlasů)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
PT6M
Opékání 0:06
Zelenina

Ingredience

    • 2 lžíce extra panenského  olivového oleje
    • 2 stroužky česneku,  nasekané
    • 500 g kapustiček, očištěných a nakrájených na plátky
    • 6 kousků sušených rajčat v oleji, odkapaných  a nakrájených na proužky
    • nastrouhanou kůru z jednoho citronu
    • 1–2 lžíce citronové šťávy
    • sůl a pepř na dochucení

Příprava jídla

1. rozpalte wok nebo velkou silnostěnnou pánev. Vlijte olej a krouživým pohybem ho rozlijte po pánvi, aby se jím horké dno stejnoměrně pokrylo. Vsypte česnek, jednou promíchejte a přisypte naráz všechny kapustičky. Za stálého míchání je opékejte asi čtyři minuty, aby trochu zvláčněly, ale zároveň zůstaly křupavé.

2. vmíchejte rajčata, citronovou kůru a šťávu. Za stálého míchání ještě asi třicet vteřin opékejte. Osolte, opepřete a ihned podávejte.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Bavorská kapustičková polévka

Kotleta se šťouchanými bramborami a kapustičkami

REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.2/05, str.34
Obrazek uzivatele
Bydlím na koleji a často sháním recepty na rychlá a levná jídla. Kapustičkám jsem moc nefandila, ale výsledek mě příjemně překvapil - už dlouho jsem nic tak dobrého nejedla!

Přidat komentář