Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Polévka ze sladké cibule a kapustiček

Dobrá sytá polévka, ve které je oříšková chuť kapustiček vyvážena sladkými tóny bílé cibule

Vydání: 2005/2
Autor:
Hodnocení:
1 (hlas)
Počet porcí: 6
Doba přípravy: Do hodiny
PT55M
Vaření 0:55
Polévka

Ingredience

    • 500 g bílé cibule
    • 1 lžíci krupicového cukru
    • 30 g másla
    • 500 g kapustiček, očištěných
    • snítku čerstvého nebo půl lžičky sušeného rozemnutého tymiánu
    • 1,2 l drůbežího vývaru
    • sůl a pepř
    • trochu smetany na ozdobu

     

     

     

Příprava jídla

1. Rozehřejte máslo ve velkém silnostěnném hrnci a vsypte cibuli nakrájenou na plátky. Hrnec přikryjte poklicí a na mírném ohni duste cibuli třicet až čtyřicet minut. Bude pak přímo ukázkově vláčná a jemná.
 
2. Posypte cibuli cukrem a bez pokličky za občasného promíchání smažte ještě deset až patnáct minut, až se cibule začne zabarvovat a šťáva získá sirupovitou konzistenci.

3. Vsypte kapustičky, přidejte tymián a promíchejte. Zalijte vývarem, osolte a opepřete. Uveďte do varu a zvolna vařte asi deset minut – jen aby kapustičky zkřehly. Odstavte z ohně a nechte mírně vychladnout.

4. Odstraňte snítku tymiánu, pokud jste ji použili, a polévku rozmixujte – možná budete muset nadvakrát. Pokud je to třeba, prohřejte ji, dosolte a dopepřete. Podávejte v nahřátých talířích. Každou porci můžete ještě pro ozdobu zakapat smetanou.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Bavorská kapustičková polévka

Kotleta se šťouchanými bramborami a kapustičkami

30 receptů se zimní zeleninou pro silnou imunitu

REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.2/05, str.36
Obrazek uzivatele
Tahle polévka neoslnila, Konzistencí je až příliš hustá a chutí překvapivě nevýrazná. Lépe využít kapustičku jinak, třeba v pečené zelenině na plechu.
Obrazek uzivatele
a co ten vývar?

Přidat komentář