
Horké ovoce pod křupavou pokrývkou
Lepší než koláč
Vydání: 2004/4
Autor: redakce Apetitu
Počet porcí: 6
Ingredience
- 450 g pevných šťavnatých jablek
- 250 g mraženého lesního ovoce (doporučujeme např. značku Ardo)
- 250 g mascarpone nebo zakysané smetany
- 85 g krupicového cukru (nejlépe hnědého)
- 25 g másla
- 200 g hladké mouky prosáté s 1/2 sáčku prášku do pečiva
- 85 g na kousky nakrájeného másla
- 50 g krupicového cukru (nejlépe hnědého)
- 150 ml mléka
- nastrouhanou kůru z 1 citronu
Na těsto:
Příprava jídla
1. Zapékací formu o obsahu 1,5 l vymažte máslem. Oloupaná jablka bez jádřinců nakrájejte na plátky. Smažte je na másle asi 3 minuty, až začnou měknout. Přesuňte do formy, přidejte cukr a lesní ovoce a promíchejte.
2. Změklé máslo zpracujte s moukou prosátou s práškem do pečiva na jemnou drobenku. Vpracujte cukr a citronovou kůru. Přidejte mléko a lehce promíchejte.
3. Troubu předehřejte na 200 °C (elektrickou), 180 °C (horkovzdušnou). Na ovoce v zapékací formě naklaďte lžící mascarpone nebo smetanu a pak rovněž lžící těsto. Směs pečte 20–25 minut, až kopečky těsta vyběhnou a zezlátnou. Před podáváním nechte 5–10 minut vychladnout.
2. Změklé máslo zpracujte s moukou prosátou s práškem do pečiva na jemnou drobenku. Vpracujte cukr a citronovou kůru. Přidejte mléko a lehce promíchejte.
3. Troubu předehřejte na 200 °C (elektrickou), 180 °C (horkovzdušnou). Na ovoce v zapékací formě naklaďte lžící mascarpone nebo smetanu a pak rovněž lžící těsto. Směs pečte 20–25 minut, až kopečky těsta vyběhnou a zezlátnou. Před podáváním nechte 5–10 minut vychladnout.
Přidat komentář
- Pro psaní komentářů se přihlaste nebo zaregistrujte.
Komentáře
adka (neověřeno)
25. Červen 2006 21:43
Lucie (neověřeno)
14. Červenec 2006 22:56
zuzka (neověřeno)
7. Srpen 2006 15:00
Květa (neověřeno)
20. Září 2006 14:16
Jita (neověřeno)
9. Září 2006 15:24
Kája (neověřeno)
25. Duben 2008 17:21
Petra Novotná
13. Leden 2010 00:02
Kateřina Kleinerová
21. Leden 2010 22:49