Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Rajské fondue z kraje Valais

Odlehčená verze z jižního Švýcarska nabízí hned několik plus: nezatíží žaludek tolik jako klasické fondue, má svěží chuť... a spoustu lahodných ,příkrmů‘.

Vydání: 2005/2
Autor:
Hodnocení:
2 (hlasy)
Počet porcí: 4-6
Doba přípravy: Do 30 minut
P

Ingredience

    • 800 g sýra na fondue (viz Tip Apetitu)
    • 200 ml bílého vína
    • 400 g rajčatového pyré nebo rajčat, nakrájených a podušených na troše másla a bylinkách
    • hrst bylinek (např. tymián, dobromysl, bazalka)
    • pepř a sůl

    K podávání:

    • 800 g drobných uvařených  brambor
    • nakládané okurky a cibulky

Příprava jídla

1. V hrnci na fondue nechte rozpustit sýr (pokud chcete nejdřív zkusit klasiku bez rajčat, vytřete nádobu česnekem). Nádobu nevymazávejte tukem, sýr je dost tučný sám o sobě.

2. Postupně k rozpuštěnému sýru přimíchávejte víno, rajčata a bylinky. Ochutnejte a případně po libosti dochuťte. Okamžitě neste na stůl.

3. Podávejte s bramborami, které u tohoto receptu poslouží místo tradičního chleba: napichujte je na vidličku a máčejte v sýrovo-rajčatové směsi. Pro vyvážení chutí i žaludku pilně přikusujte cibulky a okurky a zapíjejte bílým vínem.
Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.2/05, str.39

Přidat komentář