Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Rajčatová polévka

Popis receptu: 
Skvělá rajčatová polévka s česnekem a bazalkou, sypaná parmazánem.
Autor: Ilona Šíchová
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut

Ingredience

    1 mrkev, 1/4 celeru, 5 čerstvých loupaných rajčat nebo 1 konzerva loupaných rajčat, 1 rajčatové pyré, 1l vody, 1 stroužek česneku, 50g másla, 2-3 lžíce mouky, sůl, pepř, pár lístků bazalky.

Příprava jídla

Mrkev a celer nastrouháme nebo nakrájíme na proužky a orestujeme na másle. Přidáme mouku a vše opražíme. Postupně přilijeme vodu, poté přidáme rajčatové pyré a rajčata z konzervy. Když je vše měkké, polévku rozmixujeme. Přidáme česnek, bazalku, sůl a pepř dle chuti. Parmazánem sypeme až jednotlivé porce. Podávat můžeme s bílím pečivem.
REKLAMA

Přidat komentář