Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Orechovo-mrkvový koláč s ricottou

Popis receptu: 
Skvelá chuť ingrediencií krásne vynikne.
Autor: Erika Lyciusová
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 15
Doba přípravy: Do 30 minut

Ingredience

    CESTO: 200g mrkvy, 300g hladkej múky, 1 lyžičku kypriaceho prášku, 1 lyžičku mletej škorice, 100g orechov para (alebo vlašské), 50g hrozienok, 140g hnedého cukru, štipku soli, 200ml slnečnicového oleja, 4 veľké vajcia, postrúhanú kôru a šťavu z 1 pomaranča KRÉM: 200g syru ricotta (alebo tvarohu), 60g práškového cukru, nastrúhanú kôru z 1/2 pomaranča, 2-3 lyžice pomarančovej šťavy

Příprava jídla

1.Rúru predhrejeme na 170 C. Dno otváracej okrúhlej formy vyložíme papierom na pečenie. 2.Mrkvu očistíme, oškrabeme a postrúhame najemno. Do misy dáme múku, kypriaci prášok a škoricu. Dve tretiny orechov para nasekáme a s hrozienkami vmiešame do múky. Zvyšné orechy pokrájame na plátky a odložíme nabok. 3.V inej mise vymiešame cukor, soľ a olej. Do zmesi primiešame najskôr vajcia, potom mrkvu, pomarančovú šťavu a kôru. Získanú zmes vmiešame do múky. 4.Cesto vložíme do formy a uhladíme. Pečieme asi asi 50 minút. Koláč po vybratí z rúry necháme chladnúť 5 minút. Potom ho vyklopíme, odstránime papier na pečenie a necháme celkom vychladnúť. 5.Na krém vymiešame dohladka ricottu s cukrom, pomarančovou šťavou a kôrou. Koláč dáme na rovnú misu a navrch natrieme ricottový krém, ktorého povrch posypeme plátkami orechov. Zľahka prikrytý koláč vydrží v chladničke až 3 dni.
REKLAMA

Přidat komentář