Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Pirohy s bryndzou, údeným mäsom a viedenskou cibuľkou

Popis receptu: 
Bryndzová mňamka.
Autor: Slávka Kubinová
Hodnocení:
1 (hlas)
Počet porcí: 5
Doba přípravy: Více než hodinu

Ingredience

    200 g bryndze 400 g polohrubej múky 1 vajce 1 dl vody 100 g údeného bravčového mäsa 250 g cibule 200 g údenej slaniny 150 g zakysanej smotany soľ a čierne korenie

Příprava jídla

Bravčové mäso pomelieme a orestujeme na nadrobno nasekanej cibuli, pridáme bryndzu a dobre premiešame. Cesto pripravíme z múky, vajec a vody. Osolíme a dobre prehnetieme, necháme asi hodinu odpočinúť. Cesto vyvaľkáme a vykrojíme z neho kolieska, ktoré naplníme údeným mäsom. Prehneme, okraje potrieme vodou a stlačíme. Pirohy uvaríme v osolenej vode. Slaninu nakrájame na malé kocky a pomaly pečieme, až z nich budeme mať chrumkavé škvarky. Cibuľu nakrájame na kolieska, posypeme hladkou múkou a usmažíme. Hotové pirohy dáme na tanier, posypeme pečenými škvarkami s masťou a nakoniec pridáme zakysanú smotanu a viedenskú cibuľku.
REKLAMA

Přidat komentář