Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Mexická rýže

Varianta českého masového rizota. Tentokrát s chutí Mexika.

Vydání: 2008/8
Autor:
Hodnocení:
33 (hlasy)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: 2
Doba přípravy: Do 30 minut
P
Maso Mexická

Ingredience

    • 1 cibule
    • 100 g mletého masa
    • 100 g dlouhozrnné rýže
    • 2 stroužky česneku
    • 100 g krájených rajčat
    • 1 pokrájenou zelenou papriku
    • 1–2 nasekané čerstvé chilli papričky
    • 200 ml drůbežího vývaru
    • hrst mraženého hrášku
    • sůl a pepř na dochucení
    • strouhaný sýr na ozdobu

Příprava jídla

Na olivovém oleji zpěňte 1 pokrájenou cibuli, přidejte 100 g mletého masa a 2 minuty míchejte; pak vsypte 100 g dlouhozrnné rýže a míchejte dalších 5 minut. Přihoďte 2 drcené stroužky česneku, 100 g krájených rajčat, 1 pokrájenou zelenou papriku, 1–2 nasekané čerstvé chilli papričky, přilijte 200 ml drůbežího vývaru, přiklopte a zvolna duste 15 minut. Stáhněte z ohně, dosolte, vmíchejte hrst mraženého hrášku a přiklopené nechte 10 minut dojít. Podávejte se strouhaným sýrem.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Staromládenecké fazole

Rozpečený sendvič s hermelínem a brusinkami

Kuřecí řízek v sezamu

Minipizzy

Muffiny s chorizem

Gnocchi se šalvějovou smetanou

Filé zapečené s citronem

Kuřecí řízek s hrubou solí a drceným pepřem

Špagety s nivovým pestem

Salát Waldorf s medem

Vepřové kotlety s pomeranči

Květáková vellutata

Tofu kari

Salát s čočkou a kozím sýrem

Pečená jižní zelenina

Ravioli přelité máslem

Rostbífový sendvič

Filé alla pizzaiola

Špenátové gnocchi

Salát z divoké rýže

Přidat komentář