Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Květáková vellutata

Hustá krémová polévka, která poslouží i jako hlavní jídlo.

Vydání: 2008/8
Autor:
Hodnocení:
9 (hlasů)
Počet porcí: 3-4
Doba přípravy: Do hodiny
PT20M
Vaření 0:20
Polévka Italská

Ingredience

    • olivový olej
    • 1 malá pokrájená cibule
    • 300 g květáku
    • 500 ml zeleninového vývaru
    • instantní jíška
    • špetka muškátového květu
    • mletý pepř a sůl
    • 50 ml smetany ke šlehání
    • slanina
    • parmazán
    • rukola

Příprava jídla

V hrnci na olivovém oleji zpěňte 1 malou pokrájenou cibuli, přidejte 300 g květáku rozebraného na růžičky a opékejte 3 minuty; pak zalijte 500 ml zeleninového vývaru. Zvolna vařte asi 15 minut pod pokličkou doměkka; před koncem zahustěte (např. instantní jíškou). Rozmixujte na krém, přidejte špetku muškátového květu, mletý pepř a sůl a zjemněte 50 ml smetany ke šlehání. Krátce zahřejte a podávejte s opečenou slaninou, parmazánem a rukolou.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Kuřecí řízek v sezamu

Minipizzy

Muffiny s chorizem

Gnocchi se šalvějovou smetanou

Filé zapečené s citronem

Kuřecí řízek s hrubou solí a drceným pepřem

Špagety s nivovým pestem

Salát Waldorf s medem

Mexická rýže

Vepřové kotlety s pomeranči

Tofu kari

Salát s čočkou a kozím sýrem

Pečená jižní zelenina

Ravioli přelité máslem

Rostbífový sendvič

Filé alla pizzaiola

Špenátové gnocchi

Salát z divoké rýže

Omeleta s cuketou

Teplý kuřecí salát

Komentáře

Obrazek uzivatele
Špičková polievka.
Obrazek uzivatele
krémové polévky miluji a toto je další výborná volba jak využít květák :)
Obrazek uzivatele
Výborná:)
Obrazek uzivatele
To je bomba :-)

Přidat komentář