Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Salát z divoké rýže

Zdravá a lehká večeře, kterou můžete podávat teplou i studenou.
Vydání: 2008/8
Autor:
Hodnocení:
1 (hlas)
Počet porcí: 1 - 2
Doba přípravy: Do 30 minut
P
Salát Ostatní

Ingredience

    • 250 g divoké rýže
    • mražené fazolové lusky
    • 1 pokrájená cibulka
    • 60 g žampionů nakrájených na plátky
    • sůl a pepř
    • 60 g vlašských ořechů
    • 2 hrsti petrželky.

    Na zálivku:
    • 4 lžíce olivového oleje
    • 2 lžíce ořechového oleje
    • 2 lžíce vinného octa
    • 1 lžička dijonské hořčice 

Příprava jídla

250 g divoké rýže uvařte podle návodu na obalu. Mražené fazolové lusky přelijte vroucí vodou nebo je krátce povařte a pak je rychle zchlaďte. Na másle osmahněte 1 pokrájenou cibulku a 60 g žampionů nakrájených na plátky; osolte a opepřete. Na zálivku smíchejte 4 lžíce olivového oleje, 2 lžíce ořechového oleje, 2 lžíce vinného octa a 1 lžičku dijonské hořčice. Přimíchejte k rýži, přisypte fazolky a žampiony, 60 g vlašských ořechů a 2 hrsti petrželky.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Originální saláty 20x jinak

Přidat komentář