
Salát z divoké rýže
Zdravá a lehká večeře, kterou můžete podávat teplou i studenou.
Vydání: 2008/8
Autor: redakce Apetitu
Počet porcí: 1 - 2
Ingredience
- 250 g divoké rýže
- mražené fazolové lusky
- 1 pokrájená cibulka
- 60 g žampionů nakrájených na plátky
- sůl a pepř
- 60 g vlašských ořechů
- 2 hrsti petrželky.
- 4 lžíce olivového oleje
- 2 lžíce ořechového oleje
- 2 lžíce vinného octa
- 1 lžička dijonské hořčice
Na zálivku:
Příprava jídla
250 g divoké rýže uvařte podle návodu na obalu. Mražené fazolové lusky přelijte vroucí vodou nebo je krátce povařte a pak je rychle zchlaďte. Na másle osmahněte 1 pokrájenou cibulku a 60 g žampionů nakrájených na plátky; osolte a opepřete. Na zálivku smíchejte 4 lžíce olivového oleje, 2 lžíce ořechového oleje, 2 lžíce vinného octa a 1 lžičku dijonské hořčice. Přimíchejte k rýži, přisypte fazolky a žampiony, 60 g vlašských ořechů a 2 hrsti petrželky.
Přidat komentář