0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Rozmazlený králík

Rozmazlený králík

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Více než hodinu

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 155 kcal
Bílkoviny 21 g
Sacharidy 0 g
Tuky 8 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

králičí maso 1 ks
naporcovaný na menší kousky
cibule červená
na čtvrtky či půlky
česnek
rozmarýn
sůl
slunečnicový olej
lze nahradit olivovým
bylinkový vývar
v kostce
kvalitní, lze nahradit bílým portským vínem
Naporcovaného ušáčka osušte. Rozdrcený česnek smíchejte s mletým rozmarýnem a solí. (Se solí opatrně, vývar z kostky a slanina udělají později své). Směsí králíčka potřete, obalte slaninou a převažte provázkem. Nechte maso odležet (klidně i přes noc). Na pánvičce rozpalte olej a jednotlivé kousky masa orestujte, aby se zatáhlo. Pozor na přepálení!!! Česnek by zhořkl. Králíčka narovnejte spolu se spoustou červené cibule a několika oloupanými stroužky česneku na pekáč. Do pánvičky přidejte vodu, bylinkový vývar v kostce a nechte provařit, aby se výpečky uvolnily. Pánvičku stáhněte z ohně a přidejte víno nebo portské a sůl dle chuti. Vývarem králíčka zalijte klidně do dvou třetin i více – jen ať plave. Ušákovi dejte čas a pečte jej raději déle, ale na nižší teplotu (cca 180°C asi hodinu a půl dle velikosti králíka) Jako příloha je výborná bageta.
Autor: annabrandlova

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč