Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Rozmazlený králík

Popis receptu: 
Až ochutnáte, uznáte, že ušák nezemřel nadarmo. Kolik čeho nechávám čistě na Vás. Experimentovat se dá do nekonečna. Červenou cibulí a vývarem ovšem nešetřete. Varianta s portským vínem nemá chybu. Varianta s bílým vínem je taky skvělá. Udělejte si dobrou náladu a čas – ušák se nedá uspěchat.
Autor: Anna Brandlová
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Více než hodinu

Ingredience

    Králík naporcovaný na menší kousky Červená cibule (podélně nakrájená na čtvrtky či půlky dle velikosti) Česnek Rozmarýn (mletý) Sůl Slanina Slunečnicový nebo olivový olej Bylinkový vývar v kostce Kvalitní bílé nebo bílé portské víno

Příprava jídla

Naporcovaného ušáčka osušte. Rozdrcený česnek smíchejte s mletým rozmarýnem a solí. (Se solí opatrně, vývar z kostky a slanina udělají později své). Směsí králíčka potřete, obalte slaninou a převažte provázkem. Nechte maso odležet (klidně i přes noc). Na pánvičce rozpalte olej a jednotlivé kousky masa orestujte, aby se zatáhlo. Pozor na přepálení!!! Česnek by zhořkl. Králíčka narovnejte spolu se spoustou červené cibule a několika oloupanými stroužky česneku na pekáč. Do pánvičky přidejte vodu, bylinkový vývar v kostce a nechte provařit, aby se výpečky uvolnily. Pánvičku stáhněte z ohně a přidejte víno nebo portské a sůl dle chuti. Vývarem králíčka zalijte klidně do dvou třetin i více – jen ať plave. Ušákovi dejte čas a pečte jej raději déle, ale na nižší teplotu (cca 180°C asi hodinu a půl dle velikosti králíka) Jako příloha je výborná bageta.
REKLAMA

Přidat komentář