Rozmazlený králík

Ilustrační obrázek
Ilustrační obrázek
Ejhle, tenhle recept byl tak chutný, že obrázek k němu někdo zbaštil.
Zkuste ho uvařit a budeme moc rádi, když se s námi o novou fotku podělíte.
sdílet:

Rozmazlený králík

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Více než hodinu

Suroviny

králičí maso 1 ks
naporcovaný na menší kousky
cibule červená
na čtvrtky či půlky
česnek
rozmarýn
sůl
slanina
slunečnicový olej
lze nahradit olivovým
bylinkový vývar
v kostce
víno bílé
kvalitní, lze nahradit bílým portským vínem
Naporcovaného ušáčka osušte. Rozdrcený česnek smíchejte s mletým rozmarýnem a solí. (Se solí opatrně, vývar z kostky a slanina udělají později své). Směsí králíčka potřete, obalte slaninou a převažte provázkem. Nechte maso odležet (klidně i přes noc). Na pánvičce rozpalte olej a jednotlivé kousky masa orestujte, aby se zatáhlo. Pozor na přepálení!!! Česnek by zhořkl. Králíčka narovnejte spolu se spoustou červené cibule a několika oloupanými stroužky česneku na pekáč. Do pánvičky přidejte vodu, bylinkový vývar v kostce a nechte provařit, aby se výpečky uvolnily. Pánvičku stáhněte z ohně a přidejte víno nebo portské a sůl dle chuti. Vývarem králíčka zalijte klidně do dvou třetin i více – jen ať plave. Ušákovi dejte čas a pečte jej raději déle, ale na nižší teplotu (cca 180°C asi hodinu a půl dle velikosti králíka) Jako příloha je výborná bageta.
Autor: annabrandlova

Obchod Apetit