Naporcovaného ušáčka osušte.
Rozdrcený česnek smíchejte s mletým rozmarýnem a solí. (Se solí opatrně, vývar z kostky a slanina udělají později své).
Směsí králíčka potřete, obalte slaninou a převažte provázkem.
Nechte maso odležet (klidně i přes noc).
Na pánvičce rozpalte olej a jednotlivé kousky masa orestujte, aby se zatáhlo. Pozor na přepálení!!! Česnek by zhořkl.
Králíčka narovnejte spolu se spoustou červené cibule a několika oloupanými stroužky česneku na pekáč.
Do pánvičky přidejte vodu, bylinkový vývar v kostce a nechte provařit, aby se výpečky uvolnily. Pánvičku stáhněte z ohně a přidejte víno nebo portské a sůl dle chuti.
Vývarem králíčka zalijte klidně do dvou třetin i více – jen ať plave.
Ušákovi dejte čas a pečte jej raději déle, ale na nižší teplotu (cca 180°C asi hodinu a půl dle velikosti králíka)
Jako příloha je výborná bageta.