Nová registrace Zapomenuté heslo

> 60 min
0,0 (0x)
9. 7. 2014
Rozmazlený králík
Rozmazlený králík


> 60 min
0,0 (0x)

Naporcovaného ušáčka osušte. Rozdrcený česnek smíchejte s mletým rozmarýnem a solí. (Se solí opatrně, vývar z kostky a slanina udělají později své). Směsí králíčka potřete, obalte slaninou a převažte provázkem. Nechte maso odležet (klidně i přes noc). Na pánvičce rozpalte olej a jednotlivé kousky masa orestujte, aby se zatáhlo. Pozor na přepálení!!! Česnek by zhořkl. Králíčka narovnejte spolu se spoustou červené cibule a několika oloupanými stroužky česneku na pekáč. Do pánvičky přidejte vodu, bylinkový vývar v kostce a nechte provařit, aby se výpečky uvolnily. Pánvičku stáhněte z ohně a přidejte víno nebo portské a sůl dle chuti. Vývarem králíčka zalijte klidně do dvou třetin i více – jen ať plave. Ušákovi dejte čas a pečte jej raději déle, ale na nižší teplotu (cca 180°C asi hodinu a půl dle velikosti králíka) Jako příloha je výborná bageta.


Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Porce

4

Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Porce

4

Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu

Chybí vám suroviny?

Další recepty níže

Nutriční hodnoty

Na 1 porci

  • Energie 38.75 kcal
  • Bílkoviny 5.25 g
  • Sacharidy 0 g
  • Tuky 2 g
Ukázat všechny hodnoty Skrýt