Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Polévka z červené řepy a rajčat

Hustá a vydatná polévka, kterou můžete jíst horkou i studenou.

Vydání: 2008/9
Autor:
Hodnocení:
141 (hlas)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: 4-6
Doba přípravy: Do 30 minut
PT10M
Vaření 0:10
Polévka Ostatní

Ingredience

    • 6 drobných červených řep
    • 2 lžíce olivového oleje
    • 400g plechovka krájených rajčat
    • 1 cibule, nakrájená na kostičky
    • 1 l zeleninového vývaru z kostky (bio)
    • balzamikový ocet
    • sůl, pepř, tymián
    • 1 stroužek česneku, prolisovaný
    • bílý jogurt nebo zakysaná smetana
    • balkánský sýr nebo feta
    • pažitka nebo petrželka

Příprava jídla

1 Červenou řepu nakrájejte najemno nebo nastrouhejte na hrubém struhadle. Na olivovém oleji opečte doměkka cibuli, přidejte řepu a chvíli restujte. Vlijte rajčata, přidejte vývar a vařte asi deset minut.

2 Polévku rozmixujte ponorným mixérem dohladka. Dochuťte solí, pepřem, prolisovaným česnekem, trochou tymiánu a balzamikovým octem.

3 Přidejte jogurt nebo smetanu – polévku krásně zjemní. Podávejte s nastrouhaným sýrem a ozdobené pažitkou nebo petrželkou.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Řepa 14x jinak

Přidat komentář