
Polévka z červené řepy a rajčat
Hustá a vydatná polévka, kterou můžete jíst horkou i studenou.
Vydání: 2008/9
Autor: redakce Apetitu
Ingredience
- 6 drobných červených řep
- 2 lžíce olivového oleje
- 400g konzerva krájených rajčat
- 1 cibule, nakrájená na kostičky
- 1 l zeleninového vývaru z kostky (bio)
- balzamikový ocet
- sůl, pepř, tymián
- 1 stroužek česneku, prolisovaný
- bílý jogurt nebo zakysaná smetana
- balkánský sýr nebo feta
- pažitka nebo petrželka
Příprava jídla
1 Červenou řepu nakrájejte najemno nebo nastrouhejte na hrubém struhadle. Na olivovém oleji opečte doměkka cibuli, přidejte řepu a chvíli restujte. Vlijte rajčata, přidejte vývar a vařte asi deset minut.
2 Polévku rozmixujte ponorným mixérem dohladka. Dochuťte solí, pepřem, prolisovaným česnekem, trochou tymiánu a balzamikovým octem.
3 Přidejte jogurt nebo smetanu – polévku krásně zjemní. Podávejte s nastrouhaným sýrem a ozdobené pažitkou nebo petrželkou.
Přidat komentář