Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Steak s topinkami a salátem

Rychlá večeře pro milovníky masa i salátů.
Vydání: 2008/9
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 2
Doba přípravy: Do 30 minut
Vaření: 10 minut
P
Salát Americká

Ingredience

    • ½ římského salátu, nasekaného
    • 1 malá červená cibule, pokrájená na kolečka
    • 2 rajčata, nasekaná na kusy
    • 50 g sýra s modrou plísní, nadrobeného
    • 2 hovězí steaky ze svíčkové či 2 roštěnky
    • 4 krajíčky chleba
    • 1 stroužek česneku, rozpůlený
    • 3 lžíce hotového nebo domácího (viz Něco navíc) hořčičného dresinku
    • sůl a pepř


Příprava jídla

V míse smíchejte salát, cibuli, rajčata a sýr, dejte stranou. ­Zahřejte gril nebo grilovací pánev. Maso lehce osolte a pořádně opepřete, pak ho opečte z každé strany 2 minuty, aby bylo krvavé až středně propečené, nebo tak dlouho, jak to máte rádi. Opečené maso zabalte do alobalu a nechte pár minut odležet. Mezitím opečte chléb z obou stran dokřupava a očesnekujte. Salát zalijte hořčičným dresinkem a podávejte se steakem a teplými topinkami.

NĚCO NAVÍC: Domácí hořčičný dresink: smíchejte 1 lžíci dijonské hořčice, 1 lžíci červeného vinného octa a 3 lžíce olivového oleje, osolte a opepřete. Dresink můžete protřepat ve šroubovací skleničce a případně ho v ní uložit do lednice.

Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Přidat komentář