Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Zapečená ricotta s polevou a švestkami

Vysoce neotřelá kombinaci vůně i chuti!

Vydání: 2005/2
Autor:
Hodnocení:
1 (hlas)
Počet porcí: 8
Doba přípravy: Více než hodinu
Chladnutí: 60 minut
PT1H10M
Pečení 1:10
Koláč Francouzská

Ingredience

    • 350 g ricotty
    • 400 g jemného plnotučného tvarohu
    • 2 vejce
    • 120 g moučkového cukru
    • 1 lusk vanilky, rozkrojený
    • máslo na vymazání formy

    Na polevu:

    • 220 g krupicového cukru
    • 4 lžíce portského nebo červeného vína
    • 8–10 švestek (slív)

     

Příprava jídla

1. Předehřejte troubu na 150 °C, horkovzdušnou na 130 °C. Hranatý pekáček o objemu 900 ml vymažte máslem. Ricottu a tvaroh nechte odkapat na sítu nebo v cedníku vyloženém utěrkou. Spolu s vejci, cukrem a vanilkovými semínky (buď je vyškrábněte z lusku, nebo použijte špetku mletých) přesuňte do nádoby robotu a ušlehejte hladké těsto.

2. Vlijte těsto do pekáčku, a ten vložte do většího. Zalijte ho vodou tak, aby dosahovala do poloviny menšího. V této lázni pečte hmotu hodinu a deset minut, nebo dokud neztuhne. Pak pekáček vyjměte z vodní lázně a dejte na hodinu chladnout.

3. Mezitím si připravte polevu se švestkami. Portské a 250 ml studené vody nalijte do hlubší pánve, přisypte cukr a za stálého míchání zahřívejte na mírném ohni, dokud se cukr úplně nerozpustí.
 
4.
Přiveďte směs k varu, ponořte do ní švestky a za občasného obracení je vařte osm až deset minut. Měkké švestky pak vyjměte, oloupejte a odložte do misky; mezitím zesilte plamen a vařte zbylou tekutinu, až zhoustne v sirup. Tím zalijte švestky a nechte vychladnout.

5. Zapečenou ricottu nakrájejte na osm až deset kousků, ozdobte je švestkami a polijte sirupem.
Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
chuťová kombinace je opravdu výborná, akorát při porcování a vyndavání z pekáčku se mi ricotta trochu drobila, tak na to pozor
Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.2/05, str.72
Obrazek uzivatele
velmi jemné, moc dobré!

Přidat komentář