Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Salát s jablky a se slaninou

Rafinovaný salát můžete podávat jako přílohu, třeba při grilování, výborný je ale i jako lehký oběd či večeře.

Vydání: 2008/9
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
PT10M
Vaření 0:10
Salát Ostatní

Ingredience

    • 250 g zelených fazolek, pokrájených a uvařených
    • 2 jablka (například odrůda Jonagold)
    • ¼ bulvového celeru
    • šťáva z ½ citronu
    • 50 g lískových oříšků, zbavených slupky
    • 1 lžíce slunečnicového oleje
    • 8 plátků anglické slaniny, pokrájených na nudličky
    • 2 hrsti rukoly
    • 2 hrsti polníčku

    Na zálivku:

    • 4 lžíce ořechového nebo olivového oleje
    • 1 lžíce jablečného octa
    • 1 lžička dijonské hořčice
    • mořská sůl a čerstvě mletý pepř podle chuti

Příprava jídla

1 Prošlehejte přísady na zálivku a dejte stranou. Oloupejte jablka a celer a obojí nakrájejte na nudličky o velikosti zápalek. Pokapejte citronovou šťávou – jablka díky tomu nezhnědnou. V pánvi na oleji za stálého míchání opražte lískové oříšky dozlatova; přendejte je na prkénko a podrťte nahrubo. Pánev vraťte na oheň a opečte v ní slaninu dokřupava. V míse promíchejte salátové lístky, fazolky, jablka a celer se zálivkou. Rozdělte na porce a posypte opraženou slaninou a oříšky.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Oběd s jablky

Nepečený jablkový dort

Křehký jablkový koláč

Jablka v karamelu

Rýžový pudink s jablky

Jablečná marmeláda s ořechy

Kuře pečené na jablkách

Jablečné řezy se sněhem

REKLAMA

Přidat komentář