
Salát s jablky a se slaninou
Rafinovaný salát můžete podávat jako přílohu, třeba při grilování, výborný je ale i jako lehký oběd či večeře.
Vydání: 2008/9
Autor: redakce Apetitu
Počet porcí: 4
Ingredience
- 250 g zelených fazolek, pokrájených a uvařených
- 2 jablka (například odrůda Jonagold)
- ¼ bulvového celeru
- šťáva z ½ citronu
- 50 g lískových oříšků, zbavených slupky
- 1 lžíce slunečnicového oleje
- 8 plátků anglické slaniny, pokrájených na nudličky
- 2 hrsti rukoly
- 2 hrsti polníčku
- 4 lžíce ořechového nebo olivového oleje
- 1 lžíce jablečného octa
- 1 lžička dijonské hořčice
- mořská sůl a čerstvě mletý pepř podle chuti
Na zálivku:
Příprava jídla
1 Prošlehejte přísady na zálivku a dejte stranou. Oloupejte jablka a celer a obojí nakrájejte na nudličky o velikosti zápalek. Pokapejte citronovou šťávou – jablka díky tomu nezhnědnou. V pánvi na oleji za stálého míchání opražte lískové oříšky dozlatova; přendejte je na prkénko a podrťte nahrubo. Pánev vraťte na oheň a opečte v ní slaninu dokřupava. V míse promíchejte salátové lístky, fazolky, jablka a celer se zálivkou. Rozdělte na porce a posypte opraženou slaninou a oříšky.
Přidat komentář