Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.9/5 Počet hodnocení: 10
Více než hodinu Velmi snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3680 kcal
Bílkoviny 21 g
Sacharidy 693 g
Tuky 86 g
Vláknina 24 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Není nad rýžový pudink, který si uvaříte sami. Není sice úplně na štíhlou linii, ale občas přeci zhřešit musíte, zvlášť když jde o dezert se zdravými jablky.

Suroviny

rýže kulatozrnná 300 g
máslo 100 g
plus 30 g navíc, plus kousek na vymazání
plus 1 lžíce navíc
z jednoho citronu
oloupaná a bez jádřince pokrájená

Postup

1

Ve vroucí vodě uvařte rýži doměkka, sceďte a dejte do mísy. Rozpusťte 100 g másla a promíchejte ho s rýží; přidejte krupicový cukr a citronovou kůru, přiklopte a nechte vychladnout. Zbytek másla rozpusťte se lžící krupicového cukru a vanilkovým cukrem a ve směsi asi tři minuty poduste jablka. Formičky na pudink vymažte máslem a rozdělte do nich rýži, upěchujte a pokryjte jablky. Formičky dejte do pekáče, do poloviny výšky zalijte vodou a vložte na dvacet minut do trouby předehřáté na 180 °C. Vyjměte a nechte pět minut stát; pak vyklopte na talíře.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/9

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč