Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Rýžový pudink s jablky

Není nad rýžový pudink, který si uvaříte sami. Není sice úplně na štíhlou linii, ale občas přeci zhřešit musíte, zvlášť když jde o dezert se zdravými jablky.

Vydání: 2008/9
Autor:
Hodnocení:
1 (hlas)
Počet porcí: 6
Doba přípravy: Do hodiny
PT20M
Pečení 0:20
Italská

Ingredience

    • 300 g kulatozrnné rýže
    • 100 g másla + 30 g navíc + kousek na vymazání
    • 300 g krupicového cukru + 1 lžíce navíc
    • strouhaná kůra z 1 biocitronu
    • 5 jablek, oloupaných a bez jádřinců, pokrájených
    • 1 vanilkový cukr

Příprava jídla

1 Ve vroucí vodě uvařte rýži doměkka, sceďte a dejte do mísy. Rozpusťte 100 g másla a promíchejte ho s rýží; přidejte krupicový cukr a citronovou kůru, přiklopte a nechte vychladnout. Zbytek másla rozpusťte se lžící krupicového cukru a vanilkovým cukrem a ve směsi asi tři minuty poduste jablka. Formičky na pudink vymažte máslem a rozdělte do nich rýži, upěchujte a pokryjte jablky. Formičky dejte do pekáče, do poloviny výšky zalijte vodou a vložte na dvacet minut do trouby předehřáté na 180 °C. Vyjměte a nechte pět minut stát; pak vyklopte na talíře.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Nepečený jablkový dort

Křehký jablkový koláč

Jablka v karamelu

Salát s jablky a se slaninou

Jablečná marmeláda s ořechy

Kuře pečené na jablkách

Jablečné řezy se sněhem

REKLAMA

Přidat komentář