
Kuře pečené na jablkách
Čerstvá a šťavnatá jablka jsou univerzální přísadou do dezertů i slaných jídel.
Vydání: 2008/9
Autor: redakce Apetitu
Počet porcí: 4
Ingredience
- 2 jablka (např. Summerred), mohou být oloupaná
- 1 celé kuře nebo 4 stehna
- mořská sůl a čerstvě mletý pepř
- 1 lžíce hladké mouky
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 cibule, nakrájená najemno
- 150 ml jablečného moštu
- 150 ml smetany ke šlehání
Příprava jídla
1 Předehřejte troubu na 200 stupňů. Z jablek odstraňte jádřince a nakrájejte je na měsíčky. Z kuřete vyjměte páteř, rozdělte ho na osminky, osolte, opepřete a poprašte moukou; přebytečnou mouku oklepněte. V pekáčku nebo litinovém hrnci na olivovém oleji maso zprudka opečte ze všech stran dozlatova. V polovině opékání přidejte cibuli. Pak zalijte moštem, přidejte jablka a dejte na čtvrt hodiny do trouby. Potom přidejte smetanu, případně dosolte a duste dalších patnáct minut doměkka. Podávejte s bramborovou kaší nebo křupavou bagetou.
Přidat komentář