Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Kuře pečené na jablkách

Čerstvá a šťavnatá jablka jsou univerzální přísadou do dezertů i slaných jídel.

Vydání: 2008/9
Autor:
Hodnocení:
31 (hlas)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do hodiny
PT30M
Pečení 0:30
Kuře Ostatní

Ingredience

    • 2 jablka (např. Summerred), mohou být oloupaná
    • 1 celé kuře nebo 4 stehna
    • mořská sůl a čerstvě mletý pepř
    • 1 lžíce hladké mouky
    • 2 lžíce olivového oleje
    • 1 cibule, nakrájená najemno
    • 150 ml jablečného moštu
    • 150 ml smetany ke šlehání

Příprava jídla

1 Předehřejte troubu na 200 stupňů. Z jablek odstraňte jádřince a nakrájejte je na měsíčky. Z kuřete vyjměte páteř, rozdělte ho na osminky, osolte, opepřete a poprašte moukou; přebytečnou mouku oklepněte. V pekáčku nebo litinovém hrnci na olivovém oleji maso zprudka opečte ze všech stran dozlatova. V polovině opékání přidejte cibuli. Pak zalijte moštem, přidejte jablka a dejte na čtvrt hodiny do trouby. Potom přidejte smetanu, případně dosolte a duste dalších patnáct minut doměkka. Podávejte s bramborovou kaší nebo křupavou bagetou.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Oběd s jablky

Nepečený jablkový dort

Křehký jablkový koláč

Jablka v karamelu

Salát s jablky a se slaninou

Rýžový pudink s jablky

Jablečná marmeláda s ořechy

Jablečné řezy se sněhem

REKLAMA

Přidat komentář