Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Kaše s mascarpone a tymiánem

Kaše nemusí být jen z brambor. Zkuste naší skvělou polentovou, kterou jsme navíc zjemnili krémovým mascarpone.

Vydání: 2008/9
Autor:
Hodnocení:
5 (hlasů)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
Vaření: 5 nebo 20 minut
P
Italská

Ingredience

    • 1,125 litru mléka + 180 g instantní nebo obyčejné polenty
    • 40 g másla, na kostičky + 50 g strouhaného parmazánu
    • 1½ lžíce čerstvého tymiánu, nasekaného
    • mořská sůl, pepř
    • 160 g mascarpone a pár snítek tymiánu k podávání

Příprava jídla

1 Mléko vlijte do rendlíku a přiveďte k varu. Tenkým pramínkem pomalu vsypávejte polentu a míchejte ji metlou. Stáhněte plamen na minimum a míchejte 5 nebo 20 minut (podle typu polenty), aby se polenta začala oddělovat od stěn nádoby. Vmíchejte máslo, parmazán, tymián, sůl a pepř. Polentu rozdějte do misek, ozdobte mascarpone a snítkami tymiánu.

2 Jezte jako jednoduché jídlo či jako přílohu k pečenému masu, kuřeti nebo rybě, jako je tuňák nebo losos.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Sýrové hody

Sýrové hody

Polenta

Grilovaná polenta s balzamikovými houbami

Polentová kaše se šalvějí a sýrem s modrou plísní

Smažená polenta s česnekovým chilli olejem

Komentáře

Obrazek uzivatele
Mascarpone jsem vmichala přímo do kaše a byla krásně jemná, voňavá po tymianu a parmazánu - mňamka.

Přidat komentář