
Kaše s mascarpone a tymiánem
Kaše nemusí být jen z brambor. Zkuste naší skvělou polentovou, kterou jsme navíc zjemnili krémovým mascarpone.
Vydání: 2008/9
Autor: redakce Apetitu
Počet porcí: 4
Ingredience
- 1,125 litru mléka + 180 g instantní nebo obyčejné polenty
- 40 g másla, na kostičky + 50 g strouhaného parmazánu
- 1½ lžíce čerstvého tymiánu, nasekaného
- mořská sůl, pepř
- 160 g mascarpone a pár snítek tymiánu k podávání
Příprava jídla
1 Mléko vlijte do rendlíku a přiveďte k varu. Tenkým pramínkem pomalu vsypávejte polentu a míchejte ji metlou. Stáhněte plamen na minimum a míchejte 5 nebo 20 minut (podle typu polenty), aby se polenta začala oddělovat od stěn nádoby. Vmíchejte máslo, parmazán, tymián, sůl a pepř. Polentu rozdějte do misek, ozdobte mascarpone a snítkami tymiánu.
2 Jezte jako jednoduché jídlo či jako přílohu k pečenému masu, kuřeti nebo rybě, jako je tuňák nebo losos.
Přidat komentář
- Pro psaní komentářů se přihlaste nebo zaregistrujte.
Komentáře
Jitka Bacíková
21. Září 2014 15:17