Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Těstoviny s tuňákovou omáčkou

■ Pravé italské jídlo za pár minut ■ Ideální na posezení s přáteli ■ Vyčistíte spíž…

Vydání: 2005/4
Autor:
Hodnocení:
11 (hlasů)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
PT20M
Vaření 0:20
Italská

Ingredience

    • 4 lžíce extra panenského olivového oleje
    • 3 lžíce nasekané petrželky, nejlépe hladkolisté
    • 2 stroužky česneku, nasekané
    • 1 čerstvou chilli papričku
    • asi centimetrový kousek zázvoru, oloupaný a nakrájený nadrobno
    • 450 ml passaty (rajčatové pyré prodávané v kartonech podobně jako džusy, např. Valfrutta, 500 g za cca 27 Kč, široká prodejní síť)
    • 400 g tuňáka v olivovém oleji, scezeného a rozebraného na kousky
    • 400 g těstovin, nejlépe linguine či tagliatelle
    • sůl a pepř na dochucení

Příprava jídla

1. V hrnci rozehřejte olej. Vsypte dvě lžíce petrželky, česnek, chilli papričku (zbavenou semínek a nasekanou najemno) a zázvor. Promíchejte a krátce osmahněte. Vlijte rajčatové pyré a ještě několik minut povařte. Přidejte kousky tuňáka, osolte a opepřete. Zmírněte plamen a omáčku nechte asi deset minut mírně probublávat.

2. Do osolené vroucí vody vložte těstoviny a povařte je podle návodu na obalu tak, aby zůstaly pevné na skus (obvykle to trvá kolem osmi minut; u čerstvých těstovin méně). Sceďte a vraťte do hrnce.

3. Přelijte těstoviny omáčkou a promíchejte. Rozdělte do misek a posypte zbylou petrželkou.

Tip Apetitu
Jako od (italské) babičky: čerstvé těstoviny ve vakuovém balení. Tagliatelle (širší nudle) Antica Pasteria, 500 g za 35 Kč, prodává např. Delvita.
Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.4/05, str.12
Obrazek uzivatele
Aleno, Vy jste nějaký ,,agent" , že vždy napíšete jen ve kterém Apetitu recept byl? :-) Nějak tomu nerozumím. Mějte se hezky. K.
Obrazek uzivatele
Ahoj K, jednou za rok vychází brožurka, kde jsou abecedně seřazeny recepty za jeden kalndářní rok :-)

Přidat komentář