Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Kynutý koláč s hruškovými povidly

Popis receptu: 
Pro 4 osoby, příprava 20 minut, kynutí 45 minut, pečení 20 minut
Autor: Jana Řezáčová
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut

Ingredience

    1/2 balíčku čerstvého droždí, 3 lžíce cukru, 250 g hladké mouky, 120 ml mléka, špetka soli, 50 g másla, 1 vejce, žloutek na potření Na povidla: 5 velkých hrušek bez jadřinců nakrájených na kousky, skořice, hřebíček nebo badyán, 5 lžic dukru, 50 ml rumu Na žmolenku: 30 g másla, 50 g krupicového cukru, 50 g hrubé mouky, hrst nasekaných vlašských ořechů

Příprava jídla

1. Smíchejme droždí, lžíci cukru, lžíci mouky a polovinu mléka a nechte vzejít kvásek. Až se na něm objeví velké bublkuny, přidejte zbytek cukru, mouku se solí, vejce, mléko a rozpuštěné (ale vychladlé) máslo. Zpracujte těsto. Pokud by se příliš lepilo, přisypte trochu mouky, je-li moc tuhé, nařeďte ho mlékem. Nechte tři čtvrtě hodiny kynout. 2. Hrušky v hrnci podlijte trochou vody a přihoďte koření. Duste pod pokličkou do měkka. pak odkryjte a za stálého mýchání vařte do zhoustnutí. Na závěr oslaďte, přilijte rum a promíchejte. Hotová povidla dejte stranou, máslo, cukr, mouku a vlašské ořechy zpracujte na žmolenku. 3. Předehřejte troubu na 180, horkovzdušnou na 160 stupňů. z těsta tvarujte koláčky a okraje potřete rozšlehanými žloutky. Lžicí nebo stěrkou naneste povidla a na závěr vše posypte žmolenkou. Pečte asi dvacet minut - okraje by měly být krásně zlaté.
REKLAMA

Přidat komentář