0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Kynutý koláč s hruškovými povidly

Kynutý koláč s hruškovými povidly

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 30 minut

Suroviny

1/2 balíčku čerstvého droždí, 3 lžíce cukru, 250 g hladké mouky, 120 ml mléka, špetka soli, 50 g másla, 1 vejce, žloutek na potření
Na povidla: 5 velkých hrušek bez jadřinců nakrájených na kousky, skořice, hřebíček nebo badyán, 5 lžic dukru, 50 ml rumu
Na žmolenku: 30 g másla, 50 g krupicového cukru, 50 g hrubé mouky, hrst nasekaných vlašských ořechů
1. Smíchejme droždí, lžíci cukru, lžíci mouky a polovinu mléka a nechte vzejít kvásek. Až se na něm objeví velké bublkuny, přidejte zbytek cukru, mouku se solí, vejce, mléko a rozpuštěné (ale vychladlé) máslo. Zpracujte těsto. Pokud by se příliš lepilo, přisypte trochu mouky, je-li moc tuhé, nařeďte ho mlékem. Nechte tři čtvrtě hodiny kynout. 2. Hrušky v hrnci podlijte trochou vody a přihoďte koření. Duste pod pokličkou do měkka. pak odkryjte a za stálého mýchání vařte do zhoustnutí. Na závěr oslaďte, přilijte rum a promíchejte. Hotová povidla dejte stranou, máslo, cukr, mouku a vlašské ořechy zpracujte na žmolenku. 3. Předehřejte troubu na 180, horkovzdušnou na 160 stupňů. z těsta tvarujte koláčky a okraje potřete rozšlehanými žloutky. Lžicí nebo stěrkou naneste povidla a na závěr vše posypte žmolenkou. Pečte asi dvacet minut - okraje by měly být krásně zlaté.

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč