Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Fazolkové lusky na smetaně

Popis receptu: 
Jednoduché
Autor: Jana Řezáčová
Hodnocení:
26 (hlasů)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut

Ingredience

    1/2 kg fazolových lusků, sůl, 5 dkg másla, 3 dkg mouky, 7/4 l husté smetany, pepř, 1 lžička octa.

Příprava jídla

Fazolové lusky uvaříme ve slané vodě téměř do měkka. Odcedíme je a necháme okapat. Rozpustíme máslo, zasypeme moukou, světlou jíšku zředíme vodou z lusků a smetanou. Dobře rozšleháme, povaříme. Během vaření zakapeme omáčku octem, přidáme koření. Do omáčky dáme znovu fazolky, podusíme je a podáváme k novým bramborům. Dobré jak s masem tak s uvařeným vejcem.
REKLAMA

Přidat komentář