Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Krémová pórková polévka s tymiánem

Popis receptu: 
MF Dnes
Autor: Kamila Novak
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do hodiny

Ingredience

    2 velké pórky * 1 lžíce olivového oleje * 1 lžíce másla * 2 lžíce hladké mouky * 100 g taveného sýra * 1 l zeleninového vývaru * sůl a mletý bílý pepř * 200 ml smetany 12% nebo 30% * 4 snítky čerstvého tymiánu

Příprava jídla

1. Pórek oloupeme, odstraníme tuhé konce a nakrájíme najemno. V hrnci rozehřejeme olej a máslo, vsypeme pórek a necháme jej zesklovatět, trvá to asi 3 minuty. Přisypeme mouku a umícháme světlou jíšku. 2. Do jíšky přidáme na kousky nakrájený tavený sýr a rozmícháme ho s jíškou dohladka. Zalijeme vývarem, dobře prošleháme, osolíme, opepříme, uvedeme do varu a vaříme asi 20 minut. 3. Polévku stáhneme z ohně, rozmixujeme ji tyčovým mixérem a přelijeme přes jemné síto zpět do hrnce. Zjemníme metanou a společně prohřejeme. Podáváme ozdobené lístky čerstvého tymiánu
REKLAMA

Přidat komentář