Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Tortilla s mozzarelou a rajčaty

■ Podávejte se zeleným salátem ■ Můžete využít vařené brambory, které zbyly od včerejška ■ Je dobrá i studená, třeba jako rychlý oběd do práce

Vydání: 2005/4
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
Vaření: 15-20 minut
PT15M
Vaření 0:15
Středomořská

Ingredience

    • 2 lžíce olivového oleje
    • 700 g mražených předsmažených bramborových koleček (viz Tip Apetitu)
    • 8 vajec, lehce prošlehaných
    • 4 rajčata, nakrájená na plátky
    • 150 g mozzarelly, natrhané na kousky
    • sůl a pepř

Příprava jídla

1. V kastrolu nebo ve velké silnostěnné pánvi, kterou můžete dát do trouby, rozehřejte olej a vsypte do ní kolečka brambor tak, aby byla stejnoměrně rozložená. Do vajec vidličkou zašlehejte sůl a pepř podle chuti, přelijte jimi brambory (vejce se po nich líp rozprostřou, když pánví trochu zatřesete) a zhruba pět minut je smažte. Pak zmírněte plamen a nechte omeletu patnáct až dvacet minut propékat; jen hlídejte, jestli se spodek nesmaží příliš rychle.

2. Mezitím v troubě rozehřejte gril. Na chvilku pod něj vložte nádobu s omeletou – jen aby se zpevnil povrch. Potom pánev vyjměte, poklaďte omeletu kousky sýra a plátky rajčat, vraťte pod gril a tři až pět minut zapékejte, až rajčata změknou a sýr se roztaví. Podávejte nakrájené na řezy.

Tip Apetitu
Stačí jen krátce dopéci nebo dosmažit: předsmažená bramborová kolečka Farm Frites, 450 g cca 43 Kč, prodává třeba Julius Meinl.
Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
A kde je ta TORTILLA? (Podle mně Tortilla = placka kukuřičná či pšeničná). Recept připomíná francouzské brambory vylepšené sýrem a rajčaty.
Obrazek uzivatele
Pravá španělská tortilla vypadá tak jako na obrázku, tlustá placka z bramborových plátků:-)
Obrazek uzivatele
Máte pravdu, ale jen poloviční. Tortilla je jednak jak Vy správně říkáte pšeničná placka mexického původu. Rovněž existuje ale tortilla španělská, což je přesně to, o čem recept pojednává. Podle Španělů je to vlastně jakákoliv placka s vajíček (naše omeleta), která se přísadami liší podle kraje a recepty se dědí po generace.
Obrazek uzivatele
Pravdu má samozřejmě pan Tomáš který jak vidím je v oboru zběhlý. Jinak jídlo to není špatné ale jedl jsem už o hodně lepší.
Obrazek uzivatele
Momentalne som v Spanielsku, v Asturias, a oblubene jedlo, ktore sa tu pripravuje je Tortilla- zaklad tvori zmes zemiakov a vajec, priprava na panvici...
Obrazek uzivatele
V Madridu při přijetí u starosty byla podávána španělská tortilla studená nakrájená na kousky jako jednohubky a s červeným vínem to bylo moc dobré.
Obrazek uzivatele
Nevíte,kde se dají sehnat ta bramborová kolecka nebo cím se to dá nahradit?
Obrazek uzivatele
Ahojky, nahradila jsem je normálníma bramborama, uvařenýma na loupačku do poloměkka, nakrajený na kolečka a bylo to vynikající!
Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.4/05, str.13
Obrazek uzivatele
přidat domácího špeku opečeného na pánvičce
Obrazek uzivatele
místo rajčat dát čili papričky
Obrazek uzivatele
Ve Spanelsku me ucili delat tortillu s HODNE olejem, vsechny brambory byly ponorene v oleji, treba i v pul litru oleje, kdyz byly brambory mekke, olej se slil do nadoby (a priste ho pouzili znovu), vlila vajicka a udela se tortilla.

Přidat komentář