Nová registrace Zapomenuté heslo

> 60 min
0,0 (0x)
9. 7. 2014
Mřížkovaný třešňový koláč
Mřížkovaný třešňový koláč


> 60 min
0,0 (0x)

Pečicí plát umístěte do spodní třetiny trouby a předehřejte troubu na teplotu 210ºC . Rozprostřete 1 plát těsta na dno koláčové formy. V míse promíchejte cukr, kukuřičný škrob a sůl. Přidejte třešně a jemně promíchejte. Nechte odstát po dobu 15 minut a třešňovou směs poté nalijte do koláčové formy. Z druhého plátu těsta vytvarujte mřížku a položte ji na směs. Mřížku spojte s kraji koláče a poté koláč potřete našlehaným vejcem. Pečte při teplotě 210ºC po dobu 10 minut, poté snižte teplotu na cca 175ºC na dobu dalších 60 minut, dokud povrch koláče nezíská zlatavou barvu. Nechte vychladnout a podávejte s vanilkovou zmrzlinou.


Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Porce

8

Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Porce

8

Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu