Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Mřížkovaný třešňový koláč

Popis receptu: 
Kdysi jsem si koupila koláčovou formu Emile Henry u Potten&Pannen a dostala jsem k ní brožurku s recepty. Rozhodla jsem se, že vyzkouším tento jednoduchý recept na koláč, který se povedl nad mé očekávání. Po koláči se doma jen "zaprášilo". Díky keramické formě se koláč peče pozvolně a rovnoměrně a doposud se mi nestalo, že bych něco v této formě připálila. Od té doby si nedokážu představit, že bych pekla v něčem jiném.
Autor: Kateřina Novotná
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 8
Doba přípravy: Více než hodinu

Ingredience

    2 vyválené a vychlazené pláty křehkého těsta, 200 g (1 šálek) cukru, 2 lžíce kukuřičného škrobu/kukuřičné mouky, špetka soli, 1 kg vypeckovaných sladkých třešní, 1 vaječný žloutek s 1 lžící mléka, vanilková zmrzlina na servírování

Příprava jídla

Pečicí plát umístěte do spodní třetiny trouby a předehřejte troubu na teplotu 210ºC . Rozprostřete 1 plát těsta na dno koláčové formy. V míse promíchejte cukr, kukuřičný škrob a sůl. Přidejte třešně a jemně promíchejte. Nechte odstát po dobu 15 minut a třešňovou směs poté nalijte do koláčové formy. Z druhého plátu těsta vytvarujte mřížku a položte ji na směs. Mřížku spojte s kraji koláče a poté koláč potřete našlehaným vejcem. Pečte při teplotě 210ºC po dobu 10 minut, poté snižte teplotu na cca 175ºC na dobu dalších 60 minut, dokud povrch koláče nezíská zlatavou barvu. Nechte vychladnout a podávejte s vanilkovou zmrzlinou.
REKLAMA

Přidat komentář