Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Platýs s pikantní omáčkou

■ Můžete použít i jinou rybu, například tresku ■ Jako přílohu doporučujeme nové brambory s máslem
Vydání: 2005/4
Autor:
Hodnocení:
3 (hlasy)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
P
Středomořská

Ingredience

    • 4 větší filátka z platýse, každé o hmotnosti ­kolem 140 g
    • tuk na vymazání plechu
    • 3 lžíce olivového oleje
    • 2 stroužky česneku, nakrájené na plátky
    • 2 pórky, pečlivě omyté a nakrájené na co nejjemnější proužky
    • sůl a pepř na dochucení
    • 2 citrony

Příprava jídla

1. Rybu nechte dojít pokojové teploty a dobře osušte. Rozehřejte gril v troubě. Vymastěte plech a položte na něj plátky ryby kůží dolů. Osolte je, opepřete, zakápněte lžící oleje a grilujte dvě až tři minuty; rybu nemusíte otáčet.

2. Zbylý olej rozehřejte v malé pánvi a opečte na něm dozlatova česnek i pórek. Zakápněte šťávou z jednoho citronu, osolte a pak sejměte z ohně.

3. Rybu vyjměte z grilu, naaranžujte na talíře a rozdělte na ni opečenou zeleninu. Pánev se šťávou vraťte na chvilku na oheň, pak jí přelijte porce na talíři a ještě je poprašte pepřem. Podávejte okamžitě, ozdobené skrojky druhého citronu.

Tip Apetitu
Platýs je pro tenhle způsob úpravy díky svému jemnému pevnému masu ideální. Mraženého platýse seženete v řetězci Carrefour, 300 g vyjde na 95 Kč.
Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.4/05, str.14

Přidat komentář