Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Asijská kukuřičná polévka

Popis receptu: 
Tuto polévku jsem si oblíbila v Anglii v jednom asijském bistru. Je jemná a nijak náročná na přípravu.
Autor: Michaela Šurmanová
Hodnocení:
1 (hlas)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do hodiny

Ingredience

    sezamový olej (může být i z jiného oříšku, případně olivový, ale sezamový je nejlepší)
    1 stroužek česneku
    2 zelené jarní cibulky
    1l kuřecího vývaru
    jedno kuřecí prso, nakrájené na malé na tenké plátky
    300g kukuřičných zrn
    300g mixované kukuřice (není-li k dostání, stačí promixovat obyčejná zrna v mixéru; rozhodně nekupujte nejlevnější typu Albert apod, není tak sladká)
    vajíčko
    1 lžíci kukřičné mouky
    voda
    sůl (jen je-li třeba)

Příprava jídla

Cibulku a česnek nakrájíme/podrtíme (nemáme-li drtič česneku, stačí nastrouhat, popř nakrájet na kousky a podrtit pod jídelním nožem). Zlehka cibulku a česnek osmažíme na oleji. Přidáme vývar, přivedeme k varu a vložíme kuře. Vaříme, dokud kuře není dobře provařené (krájet je ideální v lehce nerozmrzlém stavu, plátky jsou jemnější). Poté přidáme oba druhy kukuřice a opět krátce povaříme, než kukuřice trochu změkně.

Přidáme mouku rozmíchanou v troše vody a chvíli vaříme, než polévka zhoustne. Nakonec rozklepneme do polévky vajíčko, důkladně promícháme, odstavime a podáváme s pár tenkými kolečky jarní cibulky (pro pikantnější chuť lze poádavat také s pár kroužky nakrájené chilli papričky).

REKLAMA

Přidat komentář