
Uživatelský
recept
recept
Kynuté moravské koláče
Popis receptu:
Koláče babičky Aničky
Autor: Martina Pojmonová
Počet porcí: 6
Doba přípravy: Více než hodinu
Ingredience
-
Na těsto:
250 ml mléka
100g cukru - stačí 70g
100g oleje (50g oleje + 50g sádla)
2 žloutky
1 lžička soli
500g polohrubé mouky
2 lžičky sušeného droždí
Náplň:
1 měkký tvaroh
1 vanilkový cukr
2 PL lžíce třtinového cukru
2 PL jogurtu
mléko
ovoce (nejlépe meruňky, možno i kompotované)
Na drobenku:
7 dkg hrubé mouky
7 dkg třtinového cukru
7 dkg másla
Příprava jídla
Těsto připravím v domácí pekárně - nejdřív tekuté, poté sypké přísady. Než vykyne, vyloupu meruňky, připravím tvarohovou náplň a drobenku.
Na plech dělám 6 koláčů - pod každým koláčem pomastím plech olejem. Z těsta vykrájím stejně velké kousky (z tohoto množství celkem 18 koláčů), nejdříve udělám z těsta buchtu s tavrohem, pořádně zabalím, otočím a na plechu roztáhnu na koláč. Ten pokladu meruňkami, poté okraje trochu omastím olejem a nakonec nasypu drobenku.
Peču na cca 200 v troubě cca 10-15 minut do zlatova, v polovině pečení otočím plech.
Přidat komentář