Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Kynuté moravské koláče

Popis receptu: 
Koláče babičky Aničky
Autor: Martina Pojmonová
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 6
Doba přípravy: Více než hodinu

Ingredience

    Na těsto: 250 ml mléka 100g cukru - stačí 70g 100g oleje (50g oleje + 50g sádla) 2 žloutky 1 lžička soli 500g polohrubé mouky 2 lžičky sušeného droždí Náplň: 1 měkký tvaroh 1 vanilkový cukr 2 PL lžíce třtinového cukru 2 PL jogurtu mléko ovoce (nejlépe meruňky, možno i kompotované) Na drobenku: 7 dkg hrubé mouky 7 dkg třtinového cukru 7 dkg másla

Příprava jídla

Těsto připravím v domácí pekárně - nejdřív tekuté, poté sypké přísady. Než vykyne, vyloupu meruňky, připravím tvarohovou náplň a drobenku. Na plech dělám 6 koláčů - pod každým koláčem pomastím plech olejem. Z těsta vykrájím stejně velké kousky (z tohoto množství celkem 18 koláčů), nejdříve udělám z těsta buchtu s tavrohem, pořádně zabalím, otočím a na plechu roztáhnu na koláč. Ten pokladu meruňkami, poté okraje trochu omastím olejem a nakonec nasypu drobenku. Peču na cca 200 v troubě cca 10-15 minut do zlatova, v polovině pečení otočím plech.
REKLAMA

Přidat komentář