Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Rychlé a šťavnaté hovězí

■ Marináda chutná skvěle i s drůbežím či vepřovým masem ■ Využijete jakoukoli zeleninu, nakrájenou na jemné plátky

Vydání: 2005/4
Autor:
Hodnocení:
10 (hlasů)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do hodiny
Marinování: nejméně 20 minut
PT4M
Smažení 0:04
Asijská

Ingredience

    • 600 g kvalitního hovězího, například
    • z roštěnce
    • 2 lžíce balzamikového octa
    • 2 lžíce sójové omáčky
    • 2 lžíce vorčesterské omáčky
    • svazek jarní cibulky, šikmo
    • nakrájené na kolečka
    • 300 g naložených červených paprik, scezených a nakrájených na proužky
    • sůl na dochucení (nemusí být)

Příprava jídla

1. Maso nakrájejte na tenké proužky – líp to půjde, když bude vychlazené – a dejte do misky (ne kovové). Ocet a obě omáčky spolu promíchejte, přelijte přes maso a nechte aspoň dvacet minut odsát; můžete si ho naložit i den předem.

2. Rozehřejte pánev nebo wok, nejlépe s nepřilnavým povrchem. Když je dostatečně rozpálená, vsypte do ní maso i s marinádou, přidejte cibulku a za stálého míchání nasucho opékejte asi dvě minuty.

3. Přisypte proužky paprik a všechno opékejte ještě dvě minuty. Pořád promíchávejte. Nakonec jídlo ochutnejte, abyste zjistili, jestli nepotřebuje dosolit (možná to nebude nutné, sójová i vorčesterská omáčka bývají dost slané). Podávejte s rýží, nejlépe v hlubších miskách. 

Tip Apetitu
Sytá chuť: ocet balsamico z Modeny, zrající několik let v sudech jako koňak, maso výborně okoření i zvláční. Ponti, 250 ml/75 Kč, v širší síti, zejména supermarketů.prodává např. Delvita.

 

 

Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.4/05, str.15

Přidat komentář