Dušená tykev s klobáskou a brambory na rozmarýnu

Ilustrační obrázek
Ilustrační obrázek
Ejhle, tenhle recept byl tak chutný, že obrázek k němu někdo zbaštil.
Zkuste ho uvařit a budeme moc rádi, když se s námi o novou fotku podělíte.
sdílet:

Dušená tykev s klobáskou a brambory na rozmarýnu

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 30 minut

Suroviny

čtvrt velké zelené tykve (můžeme nahradit i žlutou dýní) nebo obyčejnou cuketou
cibule
olej
sůl
smetana
hladká mouka na zahuštění
brambory
snítky rozmarýnu
klobása

Odstraníme vnitřek tykve a slupku a dužinu nahrubo rozmixujeme. Na oleji zpěníme nakrájenou cibulku a když zesklovatí, přidáme tykev a necháme 20 minut podusit. Pak ve smetaně rozmícháme lžíci mouky a tykev vzniklou směsí zahustíme. Tykev můžeme připravit i na kyselo, pokud přidáme ke smetaně i ocet nebo pár kapek citrónové šťávy. Osolíme a necháme kratce povařit. Mezitím si připravíme brambory – omyjeme je, nakrájíme na půlky a dáme do pekáče. Brambory polijeme olejem a navrch dáme několik snítek rozmarýnu. Posolíme a necháme péct ve vyhřáté troubě asi hodinu. Komu se zdá tykev chuťově málo výrazná, proto k ní opéká i na kolečka nakrájenou slovenskou klobásu (můžeme použít jakoukoliv kvalitní uzeninu). © Česká televize 1996–2009 | Reklama | 2 Kontakty | FAQ | Rada ČT
Autor: mickova

Obchod Apetit