Odstraníme vnitřek tykve a slupku a dužinu nahrubo rozmixujeme. Na oleji zpěníme nakrájenou cibulku a když zesklovatí, přidáme tykev a necháme 20 minut podusit. Pak ve smetaně rozmícháme lžíci mouky a tykev vzniklou směsí zahustíme. Tykev můžeme připravit i na kyselo, pokud přidáme ke smetaně i ocet nebo pár kapek citrónové šťávy. Osolíme a necháme kratce povařit.
Mezitím si připravíme brambory – omyjeme je, nakrájíme na půlky a dáme do pekáče. Brambory polijeme olejem a navrch dáme několik snítek rozmarýnu. Posolíme a necháme péct ve vyhřáté troubě asi hodinu.
Komu se zdá tykev chuťově málo výrazná, proto k ní opéká i na kolečka nakrájenou slovenskou klobásu (můžeme použít jakoukoliv kvalitní uzeninu).
© Česká televize 1996–2009 | Reklama | 2 Kontakty | FAQ | Rada ČT
Suroviny
Porce
2
Suroviny
Porce
2