Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Dušená tykev s klobáskou a brambory na rozmarýnu

Popis receptu: 
Jednoduché a skvělé
Autor: svatava míčková
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 2
Doba přípravy: Do 30 minut

Ingredience

    čtvrt velké zelené tykve (můžeme nahradit i žlutou dýní) nebo obyčejnou cuketou cibule olej sůl smetana hladká mouka na zahuštění brambory snítky rozmarýnu klobása

Příprava jídla

Odstraníme vnitřek tykve a slupku a dužinu nahrubo rozmixujeme. Na oleji zpěníme nakrájenou cibulku a když zesklovatí, přidáme tykev a necháme 20 minut podusit. Pak ve smetaně rozmícháme lžíci mouky a tykev vzniklou směsí zahustíme. Tykev můžeme připravit i na kyselo, pokud přidáme ke smetaně i ocet nebo pár kapek citrónové šťávy. Osolíme a necháme kratce povařit. Mezitím si připravíme brambory – omyjeme je, nakrájíme na půlky a dáme do pekáče. Brambory polijeme olejem a navrch dáme několik snítek rozmarýnu. Posolíme a necháme péct ve vyhřáté troubě asi hodinu. Komu se zdá tykev chuťově málo výrazná, proto k ní opéká i na kolečka nakrájenou slovenskou klobásu (můžeme použít jakoukoliv kvalitní uzeninu). © Česká televize 1996–2009 | Reklama | 2 Kontakty | FAQ | Rada ČT
REKLAMA

Přidat komentář