0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Dušená tykev s klobáskou a brambory na rozmarýnu

Dušená tykev s klobáskou a brambory na rozmarýnu

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 30 minut

Suroviny

čtvrt velké zelené tykve (můžeme nahradit i žlutou dýní) nebo obyčejnou cuketou
cibule
olej
sůl
smetana
hladká mouka na zahuštění
brambory
snítky rozmarýnu
klobása

Odstraníme vnitřek tykve a slupku a dužinu nahrubo rozmixujeme. Na oleji zpěníme nakrájenou cibulku a když zesklovatí, přidáme tykev a necháme 20 minut podusit. Pak ve smetaně rozmícháme lžíci mouky a tykev vzniklou směsí zahustíme. Tykev můžeme připravit i na kyselo, pokud přidáme ke smetaně i ocet nebo pár kapek citrónové šťávy. Osolíme a necháme kratce povařit. Mezitím si připravíme brambory – omyjeme je, nakrájíme na půlky a dáme do pekáče. Brambory polijeme olejem a navrch dáme několik snítek rozmarýnu. Posolíme a necháme péct ve vyhřáté troubě asi hodinu. Komu se zdá tykev chuťově málo výrazná, proto k ní opéká i na kolečka nakrájenou slovenskou klobásu (můžeme použít jakoukoliv kvalitní uzeninu). © Česká televize 1996–2009 | Reklama | 2 Kontakty | FAQ | Rada ČT
Autor: mickova

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč