Nová registrace Zapomenuté heslo

< 30 min
0,0 (0x)
9. 7. 2014
Dušená tykev s klobáskou a brambory na rozmarýnu
Dušená tykev s klobáskou a brambory na rozmarýnu


< 30 min
0,0 (0x)

Odstraníme vnitřek tykve a slupku a dužinu nahrubo rozmixujeme. Na oleji zpěníme nakrájenou cibulku a když zesklovatí, přidáme tykev a necháme 20 minut podusit. Pak ve smetaně rozmícháme lžíci mouky a tykev vzniklou směsí zahustíme. Tykev můžeme připravit i na kyselo, pokud přidáme ke smetaně i ocet nebo pár kapek citrónové šťávy. Osolíme a necháme kratce povařit. Mezitím si připravíme brambory – omyjeme je, nakrájíme na půlky a dáme do pekáče. Brambory polijeme olejem a navrch dáme několik snítek rozmarýnu. Posolíme a necháme péct ve vyhřáté troubě asi hodinu. Komu se zdá tykev chuťově málo výrazná, proto k ní opéká i na kolečka nakrájenou slovenskou klobásu (můžeme použít jakoukoliv kvalitní uzeninu). © Česká televize 1996–2009 | Reklama | 2 Kontakty | FAQ | Rada ČT


Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Porce

2

Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Porce

2

Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu