
Klobásy v koláči
Lahodná večeře
Vydání: 2005/4
Autor: redakce Apetitu
Počet porcí: 4
Ingredience
- 400 g lístkového těsta
- 4 větší klobásky
- 2 červené cibule, nakrájené na kolečka
- 5 lžic červeného vína
- 300 ml vývaru
- 2 lžíce zavařených brusinek nebo rybízového želé
Příprava jídla
1. Předehřejte troubu na 150 °C. Z plátu lístkového těsta vykrojte čtyři kolečka velikosti dezertního talířku a zvedněte jim okraje. Pečte je zhruba čtvrt hodiny, až zezlátnou a ,vyběhnou‘.
2. Na pánvi zatím opečte klobásky, vyjměte je a dejte stranou. Vložte cibuli a opékejte, dokud nezměkne; trvá to jen dvě minuty. Zalijte vínem a vývarem. Uveďte do varu, vmíchejte brusinky, promíchejte a krátce povařte. Do pánve vraťte klobásky a na mírném plameni vše ještě tak sedm minut provářejte.
3. Směsí na talířích naplňte upečené ,koláče‘ a podávejte.
2. Na pánvi zatím opečte klobásky, vyjměte je a dejte stranou. Vložte cibuli a opékejte, dokud nezměkne; trvá to jen dvě minuty. Zalijte vínem a vývarem. Uveďte do varu, vmíchejte brusinky, promíchejte a krátce povařte. Do pánve vraťte klobásky a na mírném plameni vše ještě tak sedm minut provářejte.
3. Směsí na talířích naplňte upečené ,koláče‘ a podávejte.
Přidat komentář
- Pro psaní komentářů se přihlaste nebo zaregistrujte.
Komentáře
Alena (neověřeno)
31. Srpen 2007 13:17