
Kuřecí paličky na grilu s meruňkovou omáčkou
My jsme do omáčky naložili kuřecí paličky, ale hodí se na všechny druhy masa – jehněčí kotlety, vepřová žebírka nebo kuřecí paličky.
Ingredience
- 6 menších nebo středně velkých kuřecích paliček
- 2 větší meruňky
- 2 lžičky přírodního cukru
- 55 ml worcesterské omáčky
- 55 ml světlé sójové omáčky
- 1 lžíce čerstvě strouhaného zázvoru
- pár kapek tabaska
- 2 lžíce rajského protlaku
- 1 stroužek česneku, prolisovaný
- čerstvě mletý černý pepř
Na omáčku
Příprava jídla
1. Kuřecí paličky dejte na plech potažený pečicím papírem a patnáct minut pečte v troubě předehřáté na 180 stupňů.
2. Meruňky zalijte v hrnci asi 200 ml vody a dvě minuty na mírném plameni povařte. Nechte je okapat a až lehce zchladnou, oloupejte je, rozpulte a vypeckujte. Dužinu smíchejte s ostatnímu surovinami na omáčku a promixujte.
3. Rozehřejte gril. Předpečené paličky potřete omáčkou, položte je na rošt do výšky asi 7–8 cm nad žhavé uhlí a z každé strany grilujte asi pět minut.
4. Zbylou omáčku můžete na mírném plameni krátce povařit se sklenicí bílého vína. Podávejte s pečenými bramborami s česnekem a rozmarýnem, ideálně se sklenicí těžšího červeného vína.
Přidat komentář