Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Kuřecí paličky na grilu s meruňkovou omáčkou

My jsme do omáčky naložili kuřecí paličky, ale hodí se na všechny druhy masa – jehněčí kotlety, vepřová žebírka nebo kuřecí paličky.

Autor:
Hodnocení:
3 (hlasy)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: 6
Doba přípravy: Do 30 minut
P
Kuře Ostatní

Ingredience

    • 6 menších nebo středně velkých kuřecích paliček

    Na omáčku

    • 2 větší meruňky
    • 2 lžičky přírodního cukru
    • 55 ml worcesterské omáčky
    • 55 ml světlé sójové omáčky
    • 1 lžíce čerstvě strouhaného zázvoru
    • pár kapek tabaska
    • 2 lžíce rajského protlaku
    • 1 stroužek česneku, prolisovaný
    • čerstvě mletý černý pepř

Příprava jídla

1. Kuřecí paličky dejte na plech potažený pečicím papírem a patnáct minut pečte v troubě předehřáté na 180 stupňů.

2. Meruňky zalijte v hrnci asi 200 ml vody a dvě minuty na mírném plameni povařte. Nechte je okapat a až lehce zchladnou, oloupejte je, rozpulte a vypeckujte. Dužinu smíchejte s ostatnímu surovinami na omáčku a promixujte.

3. Rozehřejte gril. Předpečené paličky potřete omáčkou, položte je na rošt do výšky asi 7–8 cm nad žhavé uhlí a z každé strany grilujte asi pět minut.

4. Zbylou omáčku můžete na mírném plameni krátce povařit se sklenicí bílého vína. Podávejte s pečenými bramborami s česnekem a rozmarýnem, ideálně se sklenicí těžšího červeného vína.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

4x grilovaná kuřecí stehna & jedna křídla navrch

Bylinky, které podtrhnou chuť marinovaného masa na gril

Přidat komentář