Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Vepřová žebírka po asijsku

Kromě receptu provoněného Asií pro vás máme i malý trik - před grilováním totiž žebírka vaříme. Nemusí se potom grilovat moc dlouho a jsou krásně šťavnatá.

Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Snadné
Počet porcí: 4-6
Doba přípravy: Více než hodinu
Vaření 45 minutMarinování 2 hodiny či déle
PT15M
Maso Asijská

Ingredience

    • 2 pláty (celkem asi 1,5 kg) vepřových žebírek z boku

    Na vývar:

    • 2 stonky citronové trávy
    • 2 lžičky zelené kari pasty
    • 2 stroužky česneku, nakrájeného na plátky
    • 2 cm čerstvého zázvoru, nakrájeného na plátky
    • 1-2 drcené chilli papričky
    • sůl

    Na marinádu:

    • 2 stonky citronové trávy, nakrájené nadrobno
    • 3 stroužky česneku, drceného
    • 3 cm čerstvého zázvoru, jemně nastrouhaného
    • 2-4 čerstvé chilli papričky, nakrájené nadrobno
    • 4 lžíce sladké chilli omáčky
    • 1 lžička koření pěti vůní (lze vynechat)
    • 4 lžíce sójové omáčky
    • 1 lžíce rybí omáčky (lze vynechat)
    • 1 lžíce citronové šťávy
    • hrst koriandrových lístků, nasekaných (lze vynechat)
    • 3 lžíce slunečnicového oleje

Příprava jídla

Očistěte žebírka a z vnitřní strany stáhněte blány, které by jinak ztížily pronikání přísad do masa.

Přísady na vývar dejte do širokého hrnce, zalijte 1 litrem vody a přiveďte k varu. Vložte žebírka a případně dolijte vroucí vodou tak, aby byla ponořená. Vařte asi 45 minut.

Mezitím smíchejte přísady na marinádu. Uvařená žebírka vyjměte a obalte v marinádě. Nechejte vychladnout, občas v marinádě obraťte. Až k tomuto kroku si vše můžete připravit den předem a zakryté nechat odpočinout v chladničce.

Rozpalte gril a položte na něj připravená žebírka. Grilujte asi 15 minut dozlatova, otáčejte a potírejte zbylou marinádou. Přeneste na prkénko a nechejte pár minut odpočívat. Pak nakrájejte na jednotlivá žebírka a podávejte.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Lepkavá žebírka se salátem coleslaw a salsou

Komentáře

Obrazek uzivatele
zajímavé. vyzkoušela jsem to a vřele všem doporučuji. naservírovala jsem k tomu rozpečené bagetky a jemnou hořčicovou omáčku od helmansu a rodinka si pochutnávala:)

Přidat komentář