
Uživatelský
recept
recept
Ruzickova kapusta s dyni
Popis receptu:
Jednoduchy a lehky vegetariansky recept.
Autor: Ondrej Kavan
Počet porcí: 2
Doba přípravy: Do 30 minut
Ingredience
-
250 g ruzickove kapusty
500 g dyne (japonske)
8 strouzku cesneku
olivovy olej
sul
maslo
Příprava jídla
Ruzickovou kapusticku ocistime a uvarime do zmeknuti (cca 25 minut) v lehce osolene vode.
Kdyz se kapusticky vari, ocistime dyni od slupky a nakrajime na vetsi kostky. Ty nechame varit s trochou vody v hrnci s pevnym dnem. Na 500 g dyne staci hrnek vody. Pockame az dyne zmekne, a pak ji primo v hrnci nebo v mixeru rozmixujeme . Vznikne tim dynove puré,neboli kase.
Kdyz se kapusticky uvari nechame je odkapat, na panvi rozpustime maslo a spolecne se struzky cesneku v celku posmazime na mirnem ohni, lehce smazime dokud cesnek nezzmekne a kapusticky se prismahnou.
Kapusticky a cesnek smichame s dynovou kasi, osolime, pridame trochu olivoveho oleje.
Přidat komentář