Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Citronovo-kaparová omáčka

Skvělá omáčka hlavně k rybám, kterou ztvládnete během pár minut.

Vydání: 2008/9
Autor:
Hodnocení:
2 (hlasy)
Počet porcí: 1-2
Doba přípravy: Do 20 minut
P
Omáčka Středomořská

Ingredience

    Na 125 ml

    • 60 g nasekaného másla
    • 1 lžíce kaparů, propláchnutých,
    • nasekaných
    • 65 ml citronové šťávy
    • 1 lžíce nasekané hladkolisté petrželky
    • čerstvě drcený pepř

Příprava jídla

Na pánvičce zpěňte na středním plameni máslo. Vsypte kapary. Prohřejte minutu dvě, nebo tak, aby máslo začalo lehce hnědnout.

Vlijte citronovou šťávu. Za stálého míchání prohřívejte asi minutu. Stáhněte z plamene. Vmíchejte petrželku. Opepřete.

3 Podávejte k opečené rybě (nejlepší je mečoun – na obrázku, nebo tuňák) i ke kuřecím prsíčkům.

MRAŽENÍ MOŽNÉ
Omáčku si můžete zamrazit ve vzduchotěsné nádobě. Nejen citronovo-kaparovou, ale i cibulovou, jablečnou a z červeného vína. Vydrží pak dva měsíce. Ohřívejte je v malém rendlíku na nízkém plameni.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Žampionová omáčka

Mátová omáčka

Petrželová omáčka

Cibulová omáčka

Jablečná omáčka

Chlebová omáčka

Pepřová omáčka

Omáčka z červeného vína

Omáčka satay

Přidat komentář