Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Žampionová omáčka

Skvělá omáčka ke kuřecím prsíčkům i steaku z grilu.

Vydání: 2008/9
Autor:
Hodnocení:
99 (hlasů)
Počet porcí: 2-3
Doba přípravy: Do 30 minut
P
Omáčka Středoevropská

Ingredience

    Na 375 ml

    • 30 g másla
    • 1 najemno nasekaná, středně velká cibule
    • 1 prolisovaný stroužek česneku
    • 200 g drobných žampionů
    • 125 ml suchého bílého vína
    • 150 ml smetany ke šlehání
    • 150 ml 12% smetany
    • sůl
    • pepř

Příprava jídla

Na středním plameni rozpusťte na pánvi 30 g másla. Vsypte 1 najemno nasekanou středně velkou cibuli. Zhruba pět minut ji míchejte a smažte, do změknutí.

Přidejte 1 prolisovaný stroužek česneku a 200 g drobných žampionů (nejlépe hnědých), nakrájených na tenké plátky. Promíchávejte 3–4 minuty, aby houby změkly. Vlijte 125 ml suchého bílého vína.

3 Přiveďte k varu a stáhněte oheň; nechte 2–3 minuty probublávat. Vmíchejte 150 ml smetany ke šlehání a 150 ml 12% smetany. Přiveďte k varu. Nechte zlehka 10 minut vařit, aby se omáčka zredukovala na půlku. Osolte, opepřete.

Další recept na žampiónovou omáčku najdete v uživatelských receptech Poslirecept.cz.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Citronovo-kaparová omáčka

Mátová omáčka

Petrželová omáčka

Cibulová omáčka

Jablečná omáčka

Chlebová omáčka

Pepřová omáčka

Omáčka z červeného vína

Omáčka satay

REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Túto omáčku robievam,je výborná.

Přidat komentář