
Žampionová omáčka
Skvělá omáčka ke kuřecím prsíčkům i steaku z grilu.
Vydání: 2008/9
Autor: redakce Apetitu
Počet porcí: 2-3
Ingredience
- 30 g másla
- 1 najemno nasekaná, středně velká cibule
- 1 prolisovaný stroužek česneku
- 200 g drobných žampionů
- 125 ml suchého bílého vína
- 150 ml smetany ke šlehání
- 150 ml 12% smetany
- sůl
- pepř
Na 375 ml
Příprava jídla
1 Na středním plameni rozpusťte na pánvi 30 g másla. Vsypte 1 najemno nasekanou středně velkou cibuli. Zhruba pět minut ji míchejte a smažte, do změknutí.
2 Přidejte 1 prolisovaný stroužek česneku a 200 g drobných žampionů (nejlépe hnědých), nakrájených na tenké plátky. Promíchávejte 3–4 minuty, aby houby změkly. Vlijte 125 ml suchého bílého vína.
3 Přiveďte k varu a stáhněte oheň; nechte 2–3 minuty probublávat. Vmíchejte 150 ml smetany ke šlehání a 150 ml 12% smetany. Přiveďte k varu. Nechte zlehka 10 minut vařit, aby se omáčka zredukovala na půlku. Osolte, opepřete.
Další recept na žampiónovou omáčku najdete v uživatelských receptech Poslirecept.cz.
Přidat komentář
- Pro psaní komentářů se přihlaste nebo zaregistrujte.
Komentáře
Katarína Beláková
29. Září 2009 17:49