Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Petrželová omáčka

Skvělá omáčka k (mletému) hovězímu, rybě opečené na pánvi nebo rybím karbanátkům.

Vydání: 2008/9
Autor:
Hodnocení:
4 (hlasy)
Počet porcí: 2-3
Doba přípravy: Do 30 minut
P
Omáčka Česká

Ingredience

    Na 375 ml

    • 30 g másla
    • 2 lžíce hladké mouky
    • špetka mlotého muškátového oříšku
    • 375 ml mléka
    • 20 g nasekaných lístků hladkolisté petrželky

Příprava jídla

Na středním plameni zpěňte na pánvi 30 g másla. Vsypte 2 lžíce hladké mouky a špetku mletého muškátového oříšku. Míchejte 1–2 minuty, aby se vše spojilo. Postupně vešlehejte 375 ml mléka. Za stálého míchání vařte 3–4 minuty, aby omáčka zhoustla. Sejměte z ohně a vmíchejte 20 g nasekaných lístků hladkolisté petrželky.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Citronovo-kaparová omáčka

Žampionová omáčka

Mátová omáčka

Cibulová omáčka

Jablečná omáčka

Chlebová omáčka

Pepřová omáčka

Omáčka z červeného vína

Omáčka satay

Přidat komentář