
Petrželová omáčka
Skvělá omáčka k (mletému) hovězímu, rybě opečené na pánvi nebo rybím karbanátkům.
Vydání: 2008/9
Autor: redakce Apetitu
Počet porcí: 2-3
Ingredience
- 30 g másla
- 2 lžíce hladké mouky
- špetka mlotého muškátového oříšku
- 375 ml mléka
- 20 g nasekaných lístků hladkolisté petrželky
Na 375 ml
Příprava jídla
1 Na středním plameni zpěňte na pánvi 30 g másla. Vsypte 2 lžíce hladké mouky a špetku mletého muškátového oříšku. Míchejte 1–2 minuty, aby se vše spojilo. Postupně vešlehejte 375 ml mléka. Za stálého míchání vařte 3–4 minuty, aby omáčka zhoustla. Sejměte z ohně a vmíchejte 20 g nasekaných lístků hladkolisté petrželky.
Přidat komentář