Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Cibulová omáčka

Ke klobáskám či grilovanému steaku je naprosto skvělá!

Vydání: 2008/9
Autor:
Hodnocení:
6 (hlasů)
Počet porcí: 2-3
Doba přípravy: Do 30 minut
P
Omáčka Česká

Ingredience

    Na 250 ml

    • 30 g másla
    • 2 střední červené cibule
    • 1 prolisovaný stroužek česneku
    • 1 lžíce hladké mouky
    • 250 ml hovězího vývaru
    • pepř

Příprava jídla

30 g másla rozpusťte na pánvi na středním až nízkém plameni. Vsypte tenká kolečka ze 2 středních červených cibulí a 1 prolisovaný stroužek česneku. Za občasného míchání opékejte asi 10 minut, aby cibule začala karamelizovat. Přisypte 1 lžíci hladké mouky a za stálého míchání 2–3 minuty prohřívejte. Postupně vlijte 250 ml hovězího vývaru (i z kostky). Zvyšte plamen, přiveďte k varu. Stáhněte plamen na střední až nízký a nechte 10 minut probublávat a mírně zhoustnout. Opepřete.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Citronovo-kaparová omáčka

Žampionová omáčka

Mátová omáčka

Petrželová omáčka

Jablečná omáčka

Chlebová omáčka

Pepřová omáčka

Omáčka z červeného vína

Omáčka satay

Přidat komentář