
Cibulová omáčka
Ke klobáskám či grilovanému steaku je naprosto skvělá!
Vydání: 2008/9
Autor: redakce Apetitu
Počet porcí: 2-3
Ingredience
- 30 g másla
- 2 střední červené cibule
- 1 prolisovaný stroužek česneku
- 1 lžíce hladké mouky
- 250 ml hovězího vývaru
- pepř
Na 250 ml
Příprava jídla
1 30 g másla rozpusťte na pánvi na středním až nízkém plameni. Vsypte tenká kolečka ze 2 středních červených cibulí a 1 prolisovaný stroužek česneku. Za občasného míchání opékejte asi 10 minut, aby cibule začala karamelizovat. Přisypte 1 lžíci hladké mouky a za stálého míchání 2–3 minuty prohřívejte. Postupně vlijte 250 ml hovězího vývaru (i z kostky). Zvyšte plamen, přiveďte k varu. Stáhněte plamen na střední až nízký a nechte 10 minut probublávat a mírně zhoustnout. Opepřete.
Přidat komentář