Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Kuře na vinných hroznech

Nevíte co s vínem? Uvařte ho! S kuřetem, zjemněné mascarpone bude naprosto dokonalé!
Vydání: 2008/9
Autor:
Hodnocení:
1 (hlas)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do hodiny
Dušení 20-30 minut
P
Kuře Francouzská

Ingredience

    • 4 lžíce olivového oleje
    • 4 menší kuřecí prsíčka bez kůže
    • 1–2 lžíce másla
    • 1 velká červená cibule, nakrájená na tenká kolečka
    • 3 lžíce červeného pesta (například značky Sacla)
    • 300 ml kvalitního červeného vína
    • 120 g modrých vinných bobulí, rozpůlených, zbavených peciček
    • 1 lžíce mascarpone
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • bílá bageta a listový salát k podávání

Příprava jídla

V pánvi s vyšším okrajem nebo v hrnci rozpalte polovinu olivového oleje a z obou stran na něm osmahněte kuřecí prsíčka, aby se maso zatáhlo. Pak je vyjměte a dejte stranou. Do pánve přilijte zbytek oleje a vložte máslo, vsypte cibuli, přidejte pesto a na mírném ohni a za stálého míchání opékejte zhruba 3 minuty nebo dokud cibulka nezměkne (neměla by však úplně zhnědnout). Pak přilijte víno a 300 ml vody a přiveďte k varu. Do pánve vraťte maso a podle chuti osolte a opepřete. Stáhněte plamen a duste zhruba 20–30 minut tak, aby prsíčka
změkla a šťáva se lehce zredukovala. Nakonec k masu přidejte vinné bobule, nechte prohřát, vmíchejte mascarpone a dochuťte.
Podávejte s bagetou a salátem.

Něco navíc: Zkuste zelenou variantu! Červené pesto nahraďte zeleným, červené víno bílým a modré hrozny bílými! Také prsa můžete vyměnit za kuřecí paličky.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Menu k vinobraní

Menu k vinobraní

Přidat komentář