Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Houbové pirožky s lučinou

Pokud můžete, užijte si podzimní plody přímo na zahradě. Sesbírané ořechy uložte do košíků nebo bedýnek, kaštany vyloupejte a čerstvě upečené buchty snězte na zápraží nebo pod stromem. I to je totiž cesta, jak si podzim oblíbit…

Vydání: 2008/9
Autor:
Hodnocení:
6 (hlasů)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: 6
Doba přípravy: Do hodiny
PT15M
Pečení 0:15
Česká

Ingredience

    • 2–3 lžíce másla
    • 1 svazek jarní cibulky, najemno nakrájené
    • 3–4 stroužky česneku, na plátky
    • 250 g čerstvých lesních hub, pokrájených
    • sůl a pepř
    • ½ lžičky kmínu
    • 1–2 lžíce nasekané petrželky
    • 2 kostky lučiny
    • 2 pláty rozváleného listového těsta
    • 2 vejce na potření, prošlehaná
    • sezamová semínka na posypání

Příprava jídla

Máslo rozpusťte v pánvičce, pak na něm osmahněte cibulku i česnek. Po chvíli přihoďte houby a duste, dokud nezměknou; hodně osolte, opepřete, přidejte kmín a promíchejte. Směs dejte okapat na cedník a počkejte, až úplně zchladne. Pak vmíchejte petrželku i lučinu a ochuťte. Listové těsto rozviňte na lehce pomoučněném vále nebo pracovním stole a nakrájejte z něj obdélníky o velikosti zhruba 7×4 centimetry. Každý naplňte houbovou směsí a přehněte po delší straně. Rukou zmáčkněte konce, aby se pirožky nerozlepovaly, propíchejte vidličkou, potřete vajíčkem a posypte sezamem. Dejte péct do trouby předehřáté na 180°C dozlatova.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

28 skvělých slaných receptů z listového těsta

Kuře na vinných hroznech

Houbovo-celerové bramboráky se slaninou

Švestkové buchty

Kachna s kaštanovými knedlíky

Brambory přelité smetanou s ořechy

Houby v kuchyni

Přidat komentář