Dvoubarevný koláč se šlehačkou

Ilustrační obrázek
Ilustrační obrázek
Ejhle, tenhle recept byl tak chutný, že obrázek k němu někdo zbaštil.
Zkuste ho uvařit a budeme moc rádi, když se s námi o novou fotku podělíte.
sdílet:

Dvoubarevný koláč se šlehačkou

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Více než hodinu

Suroviny

Těsto: 5 vajec (sníh),
25 dkg cukru moučky
25 dkg hladké mouky
1 dcl oleje
1 dcl vody
1 prášek do pečiva
Pudink: 2 vanilkové pudinky
1 l mléka
4 lžíce rumu
2 lžíce cukru
Na upečenou buchtu: 3 zakysané smetany
1 ušlehaná šlehačka s 2 ks ztužovače (Smecta – fix dr. Oetker)
2 vanilkové cukry
cukr moučka dle chuti
Uvaříme pudink, necháme vychladit do vlaha. Namastíme a vysypeme hluboký plech. Těsto: žloutky s cukrem ušlehat do pěny, olej, horkou vodu, přidat mouku, prášek do pečiva, sníh. 2/3 těsta nalít na plech, zbylou 1/3 obarvit kakaem a rovnoměrně nalít na světlé těsto. Na těsto rovnoměrně nalít pudink. Do trouby 150°C , cca 30 min. Na vychladlou buchtu natřít rozmíchané smetany se šlehačkou. Na ozdobu přes sítko jemně posypat směsí kakaa s cukrem a trochou skořice. Vidličkou ozdobit. Nechá se vychladit v lednici. Dobrou chuť!!!
Autor: lucibarc

Obchod Apetit