Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Španělský kuřecí hrnec

Popis receptu: 
Vyborne, rychle, vse v jednom hrnci a da se to i zamrazit. Dana-Anglie
Autor: Eva Bílková
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do hodiny

Ingredience

    2 lžíce olivového oleje 8 kuřecich kousků (kuřecí nožky, paličky, křídla, nebo normálně načtvrcené kuře) 1 cibule 2 stroužky česneku drcené 110g klobásky chorizo nebo ostřejší papriková klobása 100ml bíleho vína (nemusí být) 2x 400g plechovka loupaných rajčat tymián 2 bobkové listy 100ml kuřecího vývaru špetka cukru 650g brambor na kostky hrst černých oliv

Příprava jídla

Kuřecí kousky osmažíme na oleji ze všech stran a dáme stranou, pak do hrne či pánve přidáme pokrájenou cibuli a česnek, smažíme 3-4 minuty, pak přidáme na kostky chorizo a smažíme další 3-4 minuty, přidáme víno, rajčata, tymián, bobkový list, cukr, brambory a vložíme osmažené kuřecí kousky, pod pokličkou dusíme asi 20 min. Pak přidáme olivy a vaříme dalších 5 minut, nebo dokud je vše měkké. Podáváme s bagetou či rýží.
REKLAMA

Přidat komentář