Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Pečená jablka s akramelovou a mandlovou zmrzlinou

Popis receptu: 
Gurmán 12/2007
Autor: Jana Kasíková
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut

Ingredience

    600 g kyselejších jablek (Granny Smith, Golden), 150 g cukru pískového, 50 g másla, 50 ml smetany, 20 g plátkových mandlí, 200 g mandlové zmrzliny, šťáva z citronu, 1 lž.calvadosu

Příprava jídla

1. jablka omýt, vykrojit, do studené vody krátce s citronovou šťávou, na šestiny 2. na pánvi cukr do zlatova, přidal 100 ml vody, ztlumit, máslo - řidší karamel 3. na másle zprudka opéct jablka, zalít karamelem, vařit do změknutí jablek a karamelu jako omáčky 4. vyjmout jablka, do omáčky calvados a smetanu, mandle opéct - talíř jablka s karamelem, zmrzlina, mandle
REKLAMA

Přidat komentář