Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Jablečný kompot

Tahle klasika nemá chybu – zvláště když použijete sladká jablka s červenou slupkou a vaříte je s citem, aby se rozplynula až na ­jazyku, ne už v kastrolu!

Vydání: 2005/4
Autor:
Hodnocení:
4 (hlasy)
Počet porcí: 6
Doba přípravy: Do 30 minut
PT8M
Vaření 0:08
Česká

Ingredience

    • 6 pevných jablek s červenou slupkou, nejlépe odrůdy
    • Idared nebo Red Delicious, rozkrájených na měsíčky
    • 100 g cukru
    • spirálku kůry ze dvou citronů
    • 6 hřebíčků
    • 3 kousky skořice
    • šlehačku na ozdobení (nemusí být)

Příprava jídla

1. Jablka vložte do kastrolu, do kterého se pohodlně vejdou. Přidejte ostatní suroviny a zalijte je vodou tak, aby byly pokryté.

2. Uveďte všechno do varu a vařte, až jablka jakoby zprůsvitní, ale ještě se nerozpadají. Podávejte je teplá nebo vychlazená s trochou šťávy, v níž se vařila. Jestli chcete, můžete je ozdobit kopečkem šlehačky. 
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

30 podzimních jablečných sladkostí

REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.4/05, str.32

Přidat komentář